Agricultorii care au peste un hectar de vie, impozitaţi cu 16% din venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norma de venit pentru un hectar supus impozitarii este de 1385 de lei. Cei care detin mai putin de un hectar nu vor plati impozit.

În categoria veniturilor din activităţi agricole supuse impunerii pe baza normelor de venit intră şi exploatarea plantaţiilor viticole (vie pe rod). Se supun impunerii pe bază de norme de venit toate persoanele fizice, autorizate sau nu, care obţin individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică, venituri din exploatarea plantaţiilor viticole, de pe suprafeţe ce depăşesc limitele neimpozabile prevăzute de art. 72 din Codul Fiscal.

Astfel, pentru o suprafaţă de până la 1 ha, venitul este scutit de impozit, iar pentru suprafaţa de peste 1 ha se datorează un impozit de 16% aplicat asupra normei de venit de 1.385 lei/ha.
Veniturile obţinute din valorificarea produselor în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

În consecinţă, veniturile obţinute din cultivarea suprafeţelor viticole (inclusiv valorificarea în stare naturală a strugurilor) vor fi impuse pe baza normelor de venit, iar veniturile obţinute din valorificarea vinului se vor impune în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite