Adrian Ţuţu a lăsat şcoala pentru muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sacrificiul" său i-a adus două lucruri: o faimă nesperată şi un premiu de 120.000 de euro la „Românii au talent". Câştigătorul concursului de la ProTV a urmat doi ani cursurile Şcolii de Arte şi Meserii din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia", dar din cauza absenţelor a rămas repetent.

În urmă cu trei ani, Adrian Ţuţu, cel mai mare „talent" al ţării, era elev în clasa a X-a la Şcoala de Arte şi Meserii din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia" din Focşani.

Încă de atunci cocheta cu muzica hip-hop, înfiinţându-şi împreună cu alţi doi colegi o formaţie pe care au numit-o „Minorii", aluzie la vârsta lor fragedă. Fiind mai mult ocupat cu acest aspect decât cu cartea, Adrian a acumulat în acel an şcolar 539 de absenţe, fiind declarat repetent.

image

„Are o situaţie deosebită, nu are părinţi şi am ţinut la el. E un băiat extrem de inteligent şi chiar l-am întrebat de ce nu vrea să urmeze şcoala, să se facă inginer sau mecanic, dar mi-a oferit un răspuns care m-a blocat: „Dom' profesor, eu vreau în viaţă să cânt şi să dansez." Chiar le-am sugerat rudelor să-l îndrepte spre Liceul de Arte, însă nu s-a întâmplat nimic", povesteşte inginerul Ştefan Ioneanu, dirigintele lui Adrian Ţuţu.

image

ing. Ştefan Ioneanu

De altfel, rudele care l-au crescut pe Adrian spun că au încercat în zadar să-l canalizeze pe băiat spre şcoală.

„A crescut aici, cu bunica lui până la 16 ani, apoi a plecat să locuiască singur la Focşani. Noi am avut alte intenţii cu el, voiam să-i dea cu cartea înainte, dar el este o fire ambiţioasă şi a făcut ceea ce i-a plăcut. Evident că suntem foarte bucuroşi de succesul lui şi chiar ne-a sunat după concurs să ne mulţumească pentru susţinere", ne-a decalat unchiul lui Adrian din comuna Milcovul.

image

Niculae şi Dorina Ţuţu, părinţii lui Adrian

A imprimat un CD

Despre începuturile muzicale ale lui Adrian Ţuţu ne-a vorbit şi Cristi Oprea, cel cu care a înfiinţat formaţia „Minorii". „Am cântat împreună cu Adrian şi un alt băiat, Viorel, cam un an şi ceva. Am imprimat şi un CD, însă nu am dat niciun spectacol. Făceam acest lucru pur şi simplu din pasiune. Sunt în continuare priten cu Adrian iar aseară (n.r. luni) nu mi-a venit să cred că chiar el a reuşit. E foarte greu să nu ai părinţi şi mă bucur că am trecut cu el prin anumite momente de viaţă", spune Cristi Oprea.

image

Cristi Oprea, prietenul lui Adrian

Acasă la Adrian Ţuţu, în apartamentul său de pe strada Mare a Unirii, nu am găsit pe nimeni. În schimb, vecinii erau la curent cu „isprava" tânărului şi abia îl aşteaptă acasă să-l felicite pe cel mai bogat om din bloc.

„Am votat pentru el cu şase telefoane. Ştiindu-i situaţia, am încercat să-l mai ajutăm câteodată, dar este un copil mândru, care vrea să se descurce singur. Când vine acasă o să-i recomand să-şi termine studiile", ne-a declarat avocata Carmina Cocioabă, vecina lui Adrian Ţuţu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite