Adrian Toni Neacşu: „Nu mă voi lăsa dus ca un animal tăiat la abator”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Toni Neacşu  Foto: Mediafax
Adrian Toni Neacşu  Foto: Mediafax

Fostul preşedinte al Tribunalului Vrancea, actual membru CSM, a spus  că a depus plângere la Parchet împotriva deciziei prin care i-a fost ridicat calculatorul din birou, în dosarul penal în care este învinuit de participaţie improprie la abuz în serviciu.

Prezent aseară în studioul Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gâdea, pentru a se disculpa, dar şi pentru a acuza jocurile politice din CSM, Adrian Toni Neacşu a precizat că nu se intimidează de acţiunile din ultima perioadă, după ce procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva sa.

Acesta nu a dorit să vorbească despre dosarul penal cu care s-a ales şi a precizat că în cursul zilei de ieri a depus o plângere la parchet împotriva actului care a dus la ridicarea calculatorului din biroul său.

„Trebuia o autorizaţie de la un judecător independent, dar şi un aviz de la CSM. Ceea ce s-a întâmplat a fost o percheziţie mascată. Este evident că a fost un filaj al serviciilor specializate ale statului. Nu mă voi lăsa dus ca un animal tăiat la abator”, a spus Adrian Toni Neacşu.

Din informaţiile apărute „pe surse”, Adrian Toni Neacşu este învinuit pentru că şi-ar fi însuşit mai mulţi bani din deconturi decât trebuia.

Veniturile anuale le acestuia ca membru CSM se ridică la peste 200.000 de lei.

Cu doar două tile în urmă, Adrian Toni Neacşu a acordat un interviu pentru Mediafax în care spune că dosarul la DNA a apărut pe fondul conflictului din interiorul Consiliului, foarte probabil pentru a înclina balanţa în favoarea celor care acum deţin conducerea.

"Nu ţin neapărat să fac acuzaţii directe, însă îmi este evident că acest dosar nu ar fi existat dacă aş fi votat altfel în CSM sau nu aş fi avut poziţiile publice pe care le cunoaşteţi. Problemele juridice din dosar le voi lămuri în fata judecătorilor, însă cineva, mai devreme sau mai târziu, va trebui să dea socoteală pentru şirul nesfârşit de concidenţe de-a dreptul miraculoase care se întâmplă de la începutul anului, de când a izbucnit scandalul alegerii unui anume procuror în fruntea CSM.În mod oficial, aşa cum mi s-a comunicat, la originea dosarului stau serviciile de informaţii. În procesul-verbal de începere a urmăririi penale împotriva mea se consemnează că în urma unei monitorizări din cursul anului 2012 de către serviciile specializate au rezultat "absenţe nejustitificate" ale mele de la CSM. Eu pun ghilimele, deşi serviciile sau procurorii nu le pun. Obiectul acuzaţiei constă în faptul că am forţat ordonatorul principal de credite, adică din ce înţeleg eu pe doamna judecător Alina Ghica, de a-mi plăti drepturi băneşti pentru zile lipsă, inducând-o în eroare cu privire la prezenţa mea", a spus Toni Neacşu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite