170 de poliţişti şi 50 de  maşini se înfruntă cu Codul Roşu în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 170 de poliţişti acţionează suplimentar faţă de dispozitivele curente de ordine şi siguranţă publică în judeţul Vrancea, în contextul noilor avertizări meteorologice. Poliţia Română recomandă tuturor cetăţenilor se evite deplasarea în zonele afectate.

Având în vedere evoluţia fenomenelor meteo severe înregistrată în ultimele 48 de ore, precum şi avertizarea COD ROŞU emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul orar 15.00 - 21.00 în judeţul Vrancea, şeful Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă, a dispus măsuri urgente pentru suplimentarea efectivelor în teren, în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă.  
Astfel, în judeţul Vrancea acţionează în prezent, suplimentar dispozitivului curent, peste 170 de poliţişti cu 50 de autospeciale în scopul prevenirii evenimentelor generate de căderile abundente de zăpadă şi intensificările vântului. 

"Poliţiştii vor desfăşura misiuni de dirijare şi control a traficului rutier şi salvare de vieţi omeneşti.
Alţi 120 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice şi pentru gestionarea eventualelor situaţii de criză. Totodată menţionăm faptul că, la nivelul judeţului Vrancea, în zonele afectate de vremea nefavorabilă acţionau peste 128 de poliţişti, cu 47 de autospeciale. 
Aceste măsuri au fost instituite din momentul emiterii atenţionării de către Administraţia Naţională de Meteorologie", a precizat insp. pr. Bogdan Toader, purtător de cuvânt IPJ Vrancea.

Mai puteţi citi:

VIDEO 18 comune din sudul Vrancei se află sub Cod Roşu de viscol. Toate drumurile naţionale din judeţ au fost închise

Elevii din Vrancea rămân acasă luni şi marţi. Viscolul închide toate şcolile din judeţ

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite