VIDEO Cel mai mare spital din Oltenia prezintă risc seismic de gradul doi. Unitatea spitalicească va fi consolidată din temelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalulul Judeţean din Craiova prezintă risc seismic de gradul doi, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj au anunţat că unitatea spitalicească va intra într-un process amplu de reabilitarea. Valorea investiţiei se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

Minsiterul Sănătăţii a comandat în urmă cu trei ani o expertiză care a scos la iveală că cel mai mare spital din Oltenia prezintă risc seismic de gradul doi. „Spitalul, la un moment dat, a fost expertizat de Ministerul Sănătăţii fără ca cineva să ne întrebe, deşi eram proprietarul acestor construcţii şi s-a tras concluzia că foarte multe lucruri trebuie îndreptate, că după 40 de ani conductele nu mai corespund şi că ar fi nevoie şi de consolidare. Ne facem datoria să spunem că spitalul trebuie să rămână şi că oamenii nu trebuie să fie înspăimântaţi de ce se întâmplă acolo. Din acest moment, ştiind cât costă, începem să batem la uşi, la minister, la guvern, ne ducem la Comisia Europeană, unde ne-om mai duce“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

VIDEO

Spitalul Judeţean din Craiova a fost construit în perioada 1967-1971 şi s eîntinde pe o suprafaţă de 37.000 de metri pătraţi. Consilierii judeţeni au votat vot documentaţia tehnico-economică pe baza căreia se va întocmi proiectul de consolidare şi reabilitare. Valorea investiţiei se ridică la suma de 49 de milioane de euro.

Unitatea spitalicească din Bănie va fi reabilitată imediat după ce va fi identificată sursa banilor.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite