Victor Ponta prezent la inagurarea unui cartier de locuinţe. Investiţia va fi realizată de o companie din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a fost prezent la la inagurarea unui cartier de locuinţe din Craiova care va fi ridicat de firma Shandong Ninjiang SC Construction Group Investment Romania SRL. Pe strada Caracal vor fi construite peste 1800 de locuinţe în doi ani.

Apartamentele cu 2 camere vor avea o suprafaţă cuprinsă ȋntre 65-76 de metri pătraţi, iar preţurile vor fi cuprinse  ȋntre 29.000 – 37.000 de euro, iar apartamentele cu 3 camere au suprafeţe cuprinse ȋntre 99 - 129 de metri pătraţi, iar preţul este între 44.000 până la 57.000 euro.Premeirul Victor Ponta a declarat la Craiova că Lia Olguţa Vasilescu a insistat pentru realiyarea cartierului de locuinţe. „Lucrurile cu adevărat stau în felul următor: anul trecut era totul pregătit pentru vizita în China şi doamna Vasilescu, aşa cum o cunoaşteţi, ne-a spus că nu e posibil să nu fie şi ea prezentă pentru a semna un memorandum pentru un cartier de locuinţe în Craiova. Vă daţi seama că n-am reuşit să îi spunem nu. Aşa s-a semnat acel memorandum în faţa celor doi prim-miniştri“, a spsu Victor Ponta.

Proiectul presupune o investiţie de 35 de milioane de euro, finanţare pe care compania constructoare, Shandong, a obţinut-o de la Banca de Dezvoltare a Chinei. Cartierul chinezesc va fi dotat cu piscină, farmacii, grădiniţă, centre comerciale, parcări, chiar şi supraetajate. „Mă bucur că doamna primar a crezut acest lucru şi în doar câteva luni suntem aici pentru a vedea că de fapt se pun în aplicare.Sunt cu atât mai bucuros că a avut ea dreptate şi urez constructorilor mult suces în ceea ce au de făcut şi sunt convins că experienţa lor va aduce un rezultat foarte bun. Aşa cum şi domnul ambasador a reamintit, nu e singurul gen de proiecte pe care le-am pornit în relaţia România-China. Când mă gândesc că doar Shanghai sau Beijing are populaţia României, mă gândesc că nu vom putea noi produce cât are nevoie China, dar e o piaţă extrem de importantă şi prin măsura de azi cu scăderea TVA-ului, România o să îşi mărească producţia şi vom putea fi un competitor important pe cea mai mare piaţă din lume. Sunt şi alte proiecte importante, grupul de la Rovinari, proiecte pe energie, celelalte, dar în mod special şi eu şi Liviu Dragnea ne dorim ca acest parteneriat să mergă pentru că avem nevoie de proiecte pe partea de dezvoltare regională“, a mai precizat premierul Victor Ponta.

Firma Shandong Ninjiang SC Construction Group Investment Romania SRL va construi în următorii doi ani în Bănie un cartier de 35 de blocuri, cu câte 10 etaje şi penthouse în formă de pagodă.

Mai citeşte şi

Chinezii vor construi 35 de blocuri cu 10 etaje şi penthouse în formă de pagodă la Craiova. Cât costă un apartament

 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite