Un executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA pentru 10 infracţiuni de abuz în serviciu. Şi-a înşelat clienţii cu aproape 2,8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorul judecătoresc Romeo Costinel Drăgan este acuzat de procurorii DNA de comiterea a 10 infracţiuni de abuz în serviciu. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DNA au stabilit că executorul judecătoresc a recuperat sumele care ar fi trebuit să ajungă în conturile persoanelor care au avut câştig de cauză în procese, însă banii au intrat în buzunarul său. A reuşit astfel să îşi înşele clienţii cu aproximativ 2,8 milioane de lei.

„În perioada 2008 - 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar şi judecătoresc, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziţie de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar şi ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip “suveică”, a utilizat o parte din banii încasaţi de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori“, se arată în rechizitoriul întocmit de DNA. 

Executorul judecătoresc a fost trimis în judecată de prourorii DNA, iar dosarul a fost înaintat la Curtea de Apel Craiova. Romel Costinel Drăgan se află în spatele gratiilor, iar anchetatorii au solicitat instanţei şi prelungirea mandatului de arestare preventive. 

Procurorii DNA au pus sechestru pe mai multe bunuri ale lui Romeo Costinel Drăgan pentru recuperarea prejudiciului.  

Executorul judecătoresc deţine una dintre cele mai luxoase vile din municipiul Târgu-Jiu, dar şi mai multe automobile de lux. A încercat să îşi vândă casa, iar preţul de vânzare a fost de 300.000 de euro. 

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite