Un avocat din Olt, trimis în judecată de DNA-Craiova după ce a obţinut fonduri europene cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul din Olt a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Craiova Foto:Arhiva
Avocatul din Olt a fost trimis în judecată de procurorii DNA-Craiova Foto:Arhiva

Avocatul Nicolae Burlan din Olt şi administratorul unei societăţi comerciale au fost trimişi în judecată de procurorii DNA-Craiova pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosire de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii DNA-Craiova au stabilit că anul trecut în luna martie Andreea Gherghe, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale şi cumpărător, împreună cu avocatul Nicolae Burlan, administrator în fapt al unei firme şi vânzător, au întocmit şi semnat mai multe documente care priveau achiziţia unui utilaj de construcţii.

Utilajul a intrat în gestiunea firmei în mod necorespunzător, iar anul trecut în luna martie administratorul societăţii cu ajutorul unor documente a obţinut fonduri nerambursabile din bugetul european.

„În perioada martie-aprilie 2015, aceste documente au fost folosite de către inculpată la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), de unde a solicitat şi obţinut fonduri nerambursabile din bugetul european şi naţional în sumă de 197.037,52 lei, reprezentând o primă tranşă dintr-un proiect privind achiziţia de utilaje. În aceeaşi perioadă, inculpata a folosit aceleaşi documente şi la A.N.A.F. - A.J.F.P. Dolj pentru a solicita şi obţine rambursarea TVA aferentă achiziţiei utilajului, cerere care i-a fost respinsă de către această instituţie publică“, se arată în comunicatul DNA.

Avocatul Nicolae Burlan şi Andreea Gherghe au fost trimişi în judecată de procurorii DNA-Craiova pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosire de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.  

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 197.037,52 lei reprezentând contravaloarea integrală a finanţării nerambursabile. Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile şi mobile aparţinând inculpatei Andreea Gherghe. 

Dosarul a fost trimis spre judecară al Curtea de Apel Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite