Şeful IPJ Dolj, demis pentru acte de indisciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful IPJ Dolj, comisarul-şef Constantin Nicolescu, a fost eliberat astăzi din funcţie, după ce a fost sancţionat de Consiliul Superior de Disciplină din cadrul IGPR.

Fost sef al IPJ Gorj, comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost numit, în aprilie 2009, în funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Despre schimbarea sa din funcţie se vorbeşte de circa două luni, după ce a primit o „notă proastă“ din partea corpului de control al ministrului de Interne. Surse apropiate anchetei spun că deficienţele constatate pe linie administrativă erau legate, printre altele, de completarea incorectă a unor documente şi de folosirea maşinii de serviciu în interes personal, Nicolescu fiind sancţionat blând, doar cu o mustrare.

Raportul deloc laudativ întocmit în urma controlului a ajuns însă pe masa ministrului de Interne, Vasile Blaga, care a dispus şi cercetarea disciplinară. De data aceasta, comisarul-şef Nicolescu nu a mai primit doar o „notă proastă", ci a fost demis direct. Aceleaşi surse mai spun că eliberarea din funcţie vine ca urmare a unor abateri disciplinare ce privesc fişa postului, dar că nu pot fi excluse nici presiunile politice.  

Postul de şef al IPJ Dolj a fost vânat de-a lungul timpului de o serie de personaje din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Majoritatea au fost demise sau şi-au dat demisia forţat, ca urmare a nenumăratelor scandaluri care au avut loc de-a lungul timpului în Craiova, între ţigani şi interlopi sau între clanuri rivale de rromi.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite