S-a încheiat campania de vaccinare antigripală. În Dolj au fost distribuite aproximativ 17.000 de doze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii din Dolj au declarat că imunizarea s-a făcut corespunzător şi nu au existat reacţii adverse la vaccin. În judeţul nostru au fost distribuite aproximativ 17.000 de doze.

Medicii au precizat că dozele de vaccin au fost aduse din Olanda. Cele produse la Institutul Cantacuzino nu pot fi folosite însă, întrucât conţin o bacterie periculoasă, care poate duce la şoc anafilactic. „Nu am avut absolut deloc probleme. Campania de vaccinare din punctul nostru  de vedere nu trebuia oprită, însă Ministerul Sănătăţii a luat o altă decizie“. a declarat un medic din Dolj.

Craiovenii s-au speriat în momentul în care au aflat că vaccinul poate avea reacţii adverse. „Nici anul trecut nu m-am vaccinat şi nu am avut absolut nimic. Am auzit că sunt ceva probleme cu aceste doze, aşa că nu mă grăbesc să merg la medic“, a spus Ioana Popa.  

„După cum a anunţat şi Ministerul Sănătăţii, campania se încheie la această dată datorită faptului că situaţia epidemiologică nu mai impune vaccinarea“, a precizat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt din cadrul  Direcţiei de Sănătate Publică  Dolj.

Ministrul Sănătăţii a lămurit şi soarta vaccinului românesc. Eugen Nicolăescu a declarat că cele 400.000 de doze produse de Institutul Cantacuzino în anul 2013 au o mică problemă: nu au fost testate, deci nu pot fi utilizate.  
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite