Reacția părinților la vestea că simulările naționale se vor da în februarie: „O tâmpenie! Elevii au parcurs puțin din materie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe multe grupuri de părinți, discuțiile sunt aprinse în legătura cu decizia Ministerului Educației ca elevii de clasa a VIII-a să susțină simularea națională în luna februarie și nu la sfârșitul lunii martie, așa cum a fost anul trecut. „Tot ce e bine gândit, vin unii și strică".

FOTO arhiva / Adevărul
FOTO arhiva / Adevărul

Vestea că elevii clasei a VIII-a vor susține simularea examenului de Evaluare Națională 2024 la începutul lunii februarie i-a revoltat pe mulți dintre părinți.

Am copilul în clasa a 8-a. Vă spun cu toată sinceritatea că la clasă până acum nu au făcut mai nimic. Doar calcule, iar la geometria în spațiu doar partea introductivă. Speranța este ce fac la meditație. Dar, nu despre asta e vorba acum. Noi ne așteptam să dea în ianuarie simularea pe școală și s-a renunțat la această evaluare. S-a renunțat și la simularea județeană. Consider că pentru elevi toate aceste simulări aveau un rol important. Nu doar una și gata. E o tâmpenie! Elevii au parcurs puțin din materie". a declarat Maria Costea, mama unui elev de clasa a VIII-a.

„Pe grupul nostru de la școală s-a abordat mult acest subiect. Și doamna de mate a copilului meu a spus că nu e în regulă cum au gândit-o. Și ne-a zis să nu luăm în seamă evaluarea asta că nu e relevantă. Nici nu știm ce să mai zicem", a spus Costel Dobre.

Cei mai mulți dintre părinți sunt revoltați că Inspectoratele școlare au renunțat la simulările județene.

Fiica mea a dat anul trecut Evaluarea. A fost foarte bine gândit calendarul simulărilor. Au dat în decembrie evaluarea pe școală, în februarie au dat evaluare pe județ, iar apoi, după ce au parcurs toată materia și au avut timp să facă și recapitulare, au dat ultima evaluare, cea pe țară. Notele au crescut treptat pentru că fiica mea a văzut unde avea lipsuri i aceste evaluări au ajutat-o mult. . Din păcate, tot ce bine gândit, vin unii și strică. Din diferite motive", a declarat Marin Mateuț, părintele unui elev de clasa a IX-a.

Simularea la nivel național pentru Evaluarea Națională se va susține la începutul lunii februarie, în zilele de 5, 6 și 7, potrivit calendarului de simulări organizate la nivel național de Ministerul Educației. Simularea de Bacalaureat 2024 va avea  loc o lună mai târziu, în perioada 4-7 martie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite