Reabilitarea teatrului de vară din Craiova, rămas în paragină, costă aproximativ 3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de vară din Parcul Nicolae Romanescu va intra într-un proces amplu de modernizare. Investiţia se ridică la suma de 2,87 milioane de lei, iar fondurile vin în mare parte din fonduril europene.

Teatrul de vară va fi reabilitat în 12 luni de la data primirii primirii ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul prevede reabilitarea scenei şi a gradenelor destinate spectatorilor, dar şi acoperirea acestora. În caietul de sarcini a fost trecută şi  pregătirea pardoselii scenei pentru dansatorii de la Ansamblul “Maria Tănase” prin aplicarea unui beton de uzură cu adaos de criblură de bazalt elicopterizată. “Investiţia trebuia neapărat făcută. Este păcat să avem un teatru de vară şi să fie în paragină. Îmi aduc aminte când se organizau evenimente cât era de frumos. Era plin de lume”, a spus Ioana Creţan. 

Tot în caietul de sarcini a fost trecută şi dotarea obiectivului cu o nouă instalaţie de sonorizare şi cu instalaţie de iluminat scenă şi iluminat general pentru efecte teatrale.

Parcul Nicoale Romanescu din Craiova este al treilea ca mărime din Europa şi al doilea ca mărime din România, după Herestrău şi are o suprafaţă de 90 de hectare. Inaugurarea a avut loc în anul 1903 în prezenţa Regelui României, Carol I, a principelui Ferdinand, a prim-ministrului Dimitrie Sturza. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite