Protest prin „exces de zel” la Penitenciarul Pelendava din Craiova. Angajații au refuzat să intre în serviciu

0
Publicat:

Aproximativ 40 de salariați de la Penitenciarul Pelendava din Craiova au refuzat să intre la muncă în dimineața zilei de 31 mai 2023. Angajații cer eliminarea inechității salariale din sistemul public și stoparea modificării legii pensiilor militare.

FOTO / Ana Popescu
FOTO / Ana Popescu

Miercuri, 31.05.2023 polițiștii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu și a lui Nicolae Ciucă. Protejarea pensiilor militare vehement trâmbițată în spațiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna și o înșelătorie de proporții, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP). 

 Sindicaliștii au anunțat că vor bloca penitenciarele prin metoda “exces de zel”.  Este o metoda  preferată pentru că polițiștii de penitenciare nu au dreptul la grevă. În schimb, metoda ocolitoare a grevei și anume “excesul de zel” înseamnă că protestatarii respectă cu strictețe toate regulamente impuse într-un penitenciar.

"Toată activitatea este blocată, deținuții sunt ținuți în celule, nu vor mai fi duși la instanțe"

"Personalul operativ din Penitenciarul Pelendava s-a prezentat la serviciu dar nu a intrat în unități. Tura operativă intrată în serviciu de 12 ore în seara zilei de 30.05.2023 nu a fost schimbată, apelul deținuților nu s-a realizat, iar o serie lungă de structuri și activități sunt blocate (vizite, plimbări, puncte de lucru interioare si exterioare, prezentări la instanțe, transferuri etc). Acțiunea va fi menținută pe durata a cel puțin 4 ore", a declarat Alin Popescu, prim vicepreședintele Sindicat Phoenix-Pelendava.

"Toată activitatea, deținuții sunt ținuți în celule, nu vor mai fi duși la instanțe, nu vor mai fi scoși la activități. În luna iunie vom crește blocajul de la minim 4 ore la minim 4 zile, dacă revendicările noastre sunt ignorate, acțiunea urmând să fie susținută cu mitinguri în fața unităților Poliției Penitenciare. Guvernul va trebui să identifice soluții alternative pentru misiunile de pază, escortare și supraveghere din penitenciare", a mai precizat Alin Popescu, prim vicepreședintele Sindicat Phoenix-Pelendava.

Revendicari generale:

• Eliminarea inechităților salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii­cadru 153/2017 privind salarizarea bugetarilor.

• Aplicarea legii nr. 223/2015 privind pensiile militare, fără modificări.

• Stoparea MODIFICĂRII Legii pensiilor militare. Actualizarea și indexarea pensiilor militare.

• Actualizare normă hrană și normă echipare.

• Plata salariului de grad la valoarea actualizată, integral.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite