Protest la Liceul de Artă „Marin Sorescu“. Elevii nu sunt de acord ca lângă unitatea de învăţământ să se construiască un spaţiu comercial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de elevi de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova au protestat în curtea şcolii timp de o oră. Copiii nu sunt de acord cu faptul că lângă unitatea de învăţământ se construieşte un spaţiu comercial.

Elevii şi-au luat  şevaletele, pensulele, creioanele, planşele de desen şi instrumentele muzicale şi au ieşit cu ele în curtea şcolii „Nu sunt de acord să apară o astfel de construcţie la ferestrele claselor unde noi învăţăm. Nu este normal ca noi care suntem la pictură să fim nevoiţi să ne desfăşurăm orele la lumina becului. Noi vrem să avem lumină naturală, iar dacă s eva face o astfel de investiţie noi vom mai avea lumină naturală  0147, a spus o elevă de la secţia desen.

Conducerea Liceului de Artă „Marin Sorescu“  a declarat că a cerut în instanţă întreruperea lucrărilor. Lucia Vlădoiu, directoarea instituţiei, susţine că nu este normal să facă un astfel de centru comercial lângă unitatea de învăţământ.

Omul de afaceri David Serdaru a obţinut autorizaţia de construcţie în luna aprilie a acestui an.

Bărbatul a fost supărat în momentul în care a aflat că instanţa a decis să fie întrerupte lucrările şi în urmă cu o săptămână a intrat peste directoarea Liceului de Artă „Marin Sorescu“ în birou şi a ameninţat-o. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru ameninţare.

David Serdau a declarat atunci că a avut o discuţie paşnică cu directoarea instituţiei de învăţământ „Nu am ameninţat-o absolute deloc“, a spus bărbatul.

Elevii de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ au declarat că nu se vor opri aici. Zilnic vor protesta în curtea instituţiei de învăţământ până vor obţine stoparea lucrărilor.
    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite