Primarul Craiovei:„În 2014 nu vrem să mărim taxele şi impozitele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii care şi-a achitat taxele şi impozitele pe tot anul au beneficiat de reducere Foto: Arhiva
Craiovenii care şi-a achitat taxele şi impozitele pe tot anul au beneficiat de reducere Foto: Arhiva

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că Bănia a fost unul dintre cele două oraşe din România care în anul 2013, nu a majorat nici măcar cu un leu taxele şi impozitele locale.

Edilul oraşului a precizat că printr-o bună organizare a modului de colectare a taxelor şi impozitelor locale, a reuşit să adune la bugetul local, pe primele nouă luni, 18 milioane de lei în plus faţă de estimările făcute la început de an. „În 2014 nu vrem să mărim taxele şi impozitele. La propunerea noastră, oraşele puteau beneficia de o derogare de la Guvern care da posibilitatea de a nu mări taxele şi impozitele locale cu condiţia să nu ceară bani în plus. Există o prevedere legislativă care a fost dată de Guvernul Ungureanu, potrivit căreia taxele şi impozitele sunt indexate cu rata inflaţiei odată la trei ani. Anul trecut, Guvernul Ponta a venit cu această derogare pentru administraţiile locale prin care acestea aveau posibilitatea să nu vină cu creşteri, dar condiţia era să nu ceară mai mulţi bani. Noi am optat pentru această variantă: nu am făcut niciun fel de majorare şi nici nu am cerut bani în plus de la Guvern“, a spus Olguţa Vasilescu.

Craiovenii care şi-au achitat taxele şi impozitele locale pe tot anul au beneficiat şi de reducere. „Noi pensionarii nu avem bani de dat în plus. Este foarte bine că nu nu vor majora nici anul viitor taxele“, a spus Ioana Dumitru. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite