Poliţiştii locali din Craiova, dotaţi cu camere pentru a-i înregistra pe cei care încalcă legea. Imaginile sunt păstrate şi pot fi folosite în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Locali din Craiova cu atribuţii în domeniul circulaţiei au de acum camere miniaturale care înregistrează audio şi video toate acţiunile desfăşurate de aceştia. Imaginile vor fi păstrate între 3 şi luni şi vor fi pusă la dispoziţia instanţelor sau organelor de cercetare penală.

Imaginile vor fi păstrate şi vor pot fi folosite în instanţă de Poliţiştii Locali, dar şi de cei care au fost prinşi că au încălcat legea. „Filmările respective vor constitui probe în instanţă pentru susţinerea procesului verbal de contravenţie, dar şi probe - după caz - pentru organele de cercetare penală. De asemenea, bodycam-urile cu care sunt dotati politiştii locali au si rolul de a descuraja atitudinea agresivă a unor şoferi, dar oferă şi o protecţie pentru cetăţeni, în sensul evitării unui comportament neadecvat din partea politistilor“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova.  

10 camere video miniaturale au ajuns la Poliţiştii Locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei. „Dispozitivele sunt descărcate de un specialist IT la sediul instituţiei, la fiecare schimb de tură, care codifică imaginile si le stochează pe un server destinat special acestor sisteme de înregistrare. Imaginile vor fi pastrate intre 6 luni şi 3 ani şi vor fi puse la dispozitia instanţelor de judecată sau organelor de cercetare penala”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Craiova.

Minicamerele sunt performante şi pot să înregistreze până la 8 ore, în format HD.
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite