Pieţarii, întâmpinaţi după Anul Nou cu tarife mai mari. Comercianţii spun că preţurile la legume şi fructe vor creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii din pieţe susţin că vor mări preţurile dacă aleşii vor adopta propunerea. Foto: arhivă
Comercianţii din pieţe susţin că vor mări preţurile dacă aleşii vor adopta propunerea. Foto: arhivă

Comercianţii care vor să îşi vândă produsele în pieţele Băniei ar putea plăti taxe mai mari pentru tarabe de anul viitor. Serviciul de Pieţe şi Târguri a propus aleşilor locali mărirea tarifelor pentru închirierea unei mese în halele centrale din Craiova cu aproximativ un leu pe metru pătrat pe zi, în funcţie de piaţa în care este vândută marfa.

Conducerea firmei care administrează pieţele spune că mărirea tarifelor cu 10-15%  este cauzată de  creşterea inflaţiei dar şi de „costul utilităţilor aferente serviciilor prestate”. Dacă proiectul va fi aprobat, pieţarii vor fi nevoiţi să plătească şi o taxă lunară pentru închirierea halatului şi a bonetei pe care sunt obligaţi să le poarte dar şi un tarif pentru paza tarabelor.Comercianţii susţin că, dacă proiectul va fi adoptat, vor fi nevoiţi să crească preţurile, la rândul lor, pentru a putea face faţă cheltuielilor. "Păi vă daţi seama că nu putem lăsa aşa preţurile, că nu mai putem trăi. O să le scumpim şi noi cu cât ne scumpeşte primăria taraba!",a  spus Ion Târnavă, comerciant în Piaţa Centrală.

Pe de altă parte, vânzătorii din pieţele mai puţin căutate din Bănie, cum ar fi cea din Brestei, vor beneficia de reduceri de tarif cu 30-40%.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite