Parcare subterană în valoare de 85 de milioane de lei în Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au decis că prima parcare tip underground din Bănie să aibă 700 de locuri de parcare, dintre care 33 vor fi pentru motociclete.

Lia Olguţa Vasilescu, edilul oraşului, a declarat că a fost câştigată licitaţia pentru parcarea subterană. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 85 milioane de lei, iar investitorul trebuie să finalizeze parcarea subterană în termen de 24 de luni de la atribuirea lucrării. „Trebuie să anunţăm deja câştigătorul, săptămâna viitoare, vom da imediat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că ei şi pe perioada iernii pot să sape, deci trebuie să câştigăm timp”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

„Sunt locuri de parcare puţine”

Şoferiii au declarat că în ultimii doi ani numărul maşinilor în Craiova s-a dublat, însă primărie nu a mai amenajat locuri de parcare absolut deloc. „Dacă vrei să îţi parchezi maşina în timpul săptămânii la ora 12.00 în centrul oraşului nu ai unde.Sunt locuri de parcare puţine. Este foarte bine că  vor fi demarate lucrările la parcarea subterană. Cu siguranţă traficul se va fludiza”, a declarat Marian Pîrvu.

Autorităţile locale vor să-i încurajeze pe şoferii craioveni să folosească autovehiculele electrice, pentru a reduce poluarea. Vor fi instalate prize electrice pentru 240 de locuri de parcare, iar acestea vor fi dotate cu două echipamente de reîncărcare a acumulatoarelor autoturismelor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite