Oltenii, despre scutul antirachetă de la Deveselu: „Ruşii, când se vor supăra pe americani, vor arunca cu rachete la noi. Suntem raşi de pe faţa pământului!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scutul antirachetă de la Deveselu este, începând de astăzi, 18 decembrie, activ. Oamenii din localitatea din judeţul Olt cred că, în momentul în care va începe războiul în România, ei vor fi primii care vor avea de suferit.

Radarul şi rachetele defensive vor putea fi folosite imediat după ce militarii americani le vor testa timp de câteva luni. „Ruşii, când se vor supăra pe americani, vor arunca cu rachete la noi. Doamne fereşte de aşa ceva! Noi nu am avut un cuvânt de spus când au venit americanii la noi în Deveselu. Este adevărat că s-au făcut investiţii, dar cu ce preţ? Noi nu ne mai simţim în siguranţă la noi în localitate. Dacă dau cu bomba aici, suntem raşi de pe faţa pământului“, a spus o localnică.

image

Baza de la Deveselu se întinde pe 175 de hectare, iar valoarea investiţiei se ridică la 120 de milioane de dolari, bani alocaţi de administraţia de la Washington. Scutul are rolul de a apăra America şi aliaţii săi de rachete balistice lansate de inamici. Pentru a putea funcţiona, aceasta are nevoie de radare şi de rachete performante care să le poată urmări şi distruge pe cele ale inamicului.

image
„Noi suntem îngrijoraţi şi chiar nu ştim ce ne aşteaptă de acum înainte. Din punctul meu de vedere chiar stăm acum sub o armă nucleară. Eu nu cred că acest scut ne protejează foarte mult. Ruşii şi-ar putea îndrepta armele spre România, din cauza acestui scut antirachetă“,a  spus Ion Stanciu.
image

La Deveselu vor ajunge 44 de rachete, numite de specialişti - interceptori. Agenţia Americană de Apărare Antirachetă a anunţat că, pentru realizarea lor, a alocat 550 de milioane de dolari. Aceşti interceptori vor avea o autonomie de 500 de kilometri, pot să ajungă la o altitudine de 160 de kilometri şi ating viteza de 9.600 de kilometri pe oră.


 

image


 
 

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite