O primărie din Dolj, distrusă de un puternic incendiu. Au ars și numeroase documente publice foarte importante

0
Publicat:

Incendiul a izbucnit la sediul Primăriei din localitatea doljeană Pleșoi, situată la circa 25 km de Craiova. Acoperișul construcției a fost cuprins de flăcări, ulterior tavanul prăbușindu-se peste etajul 1. A fost distrusă o cantitate mare de document publice importante.

FOTO / ISU Dolj
FOTO / ISU Dolj

Primăria din Pleșoi a fost distrusă după ce a fost cuprinsă de flăcări în dimineața zilei de 22 aprilie. Focul s-a aprins la acoperișul construcției. În câteva minute, flăcările s-au extins pe o suprafața de aproximativ 150 mp, iar tavanul construit din lemn s-a prăbușit peste încăperile de etajul 1. Pompierii au ajuns la fața locului cu trei autospeciale de lucru cu apă și spuma și o autospecială de lucru la înălțime;

Când am ajuns la fața locului, focul se manifesta violent. Tavanul s-a prăbușit, dar din fericire toți angajații au ieșit la timp din clădire”, a declarat Liviu Diaconescu, comandant detașament 1 Pompieri Craiova.

S-a întâmplat totul foarte repede. Am reușit să părăsim clădirea și să luăm câteva din bunuri”, a declarat Mihai Popa, angajat al Primăriei Pleșoi.

Primarul comunei Pleșoi era la Craiova când a izbucnit incendiul.

Temperaturile au fost scăzute, angajații au făcut focul, probabil de la coșul de fum au apărut problemele. Clădirea este foarte veche. Noi deja făcusem o expertiză și nu s-a spus ca nu mai poate funcționa la parametrii normali. Căutăm soluții să ne mutăm. Acum, după ce s-a întâmplat trebuie să ne mutăm obligatoriu”, a declarat Ion Ionescu, primar comunei Pleșoi.

Pompierii au acționat aproape trei ore. După stingerea flăcărilor, aceștia stabilit cauza incendiului.

„Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost stabilita ca fiind o defecțiune la un coș de fum”, au declarat reprezentanții Isu Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite