O pădure plină cu bujori, unică în România, zonă protejată prin lege, distrusă de grindină. Sărbătoarea Bujorului de la Pleniţa nu a avut flori FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pădurea de bujori din comuna doljeană Pleniţa este arie protejată, de interes naţional, încă din anul 2000. Florile anul acesta nu au fost ocrotite de grindina care a căzut în urmă cu trei zile, iar anul acesta Sărbătoarea Bujorului nu a avut bujori.

GALERIE FOTO 

Pădurea de bujori din comuna doljeană Pleniţa este unică în România şi se întinde pe o suprafaţă de 60 de hectare. Mii de oameni au participat la Sărbătoarea Bujorului, dar florile au fost distruse de grindina care a căzut cu trei zile în urmă. „Nu mai sunt bujori datorită intemperiilor vremii care au avut loc acum patru cinci zile când o grindină puternică a distrus aproape totul în această minunată pădure“, a spus Mihai Calafeteanu, primarul comunei Pleniţa.

image

Pădurea de bujori din comuna doljeană Pleniţa este arie protejată din anul 2000, însă oamenii care au participat la evenimet au fost dezamăgiţi de faptul că nu au putut admira şi anul acesta florile. „Am venit de la câteva sute de kilometri de dragul acestei sărbători, că am mai fost, dar suntem surprinşi că nu e bujorul înflorit şi nu e frumos. Trebuiau protejaţi de grindină, iar din câte ştiu rezervaţia din Dolj este unică în România. Este mare păcat că nu am mai avut ce să admirăm“, a spus Maria Turcu.

Bujorii au fost distruşi anul acesta de grindina care a căzut în urmă cu trei zile

An de an, în padurea din localitate Pleniţa se organizeaza Sarbatoarea Bujorului, însă anul trecut oamenii au celebrat orice altceva, mai puţin floarea ocrotită prin lege. Unii nu au plecat acasă fără a avea cel puţin un buchet de flori.     

image

       

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite