O fetiţă din Craiova a fost infectată cu o bacterie periculoasă. Alţi 12 bebeluşii au fost diagnosticaţi cu acelaşi sindrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă în vârstă de 9 luni din Craiova a fost diganosticată cu o bacterie extrem de periculoasă, care atacă rinichii. Micuţa a fost transportată în stare gravă la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti.

Fetiţa a fost diagnosticată cu sindormul hemolitic uremic şi a fost transportată de urgenţă la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti, unde mai sunt internaţi alţi 12 bebeluşi, majoritatea din judeţul Argeş, diagnosticaţi cu acelaşi sindrom. „Fetiţa a venit la spital pe data de 6 februarie cu diaree, gastroenterocolită acută. A fost internată, însădupă câteva zile a început să facă scaun cu sânge, i-am făcut analizele, coprocultura, nu a apărut nimic. S-a suspectat că ar fi o evaginaţie intestinală, a fost trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, la Secţia de Chirurgie Pediatrică, s-a infirmat suspiciunea şi s-a reîntors la spitalul nostru. După aceea, am văzut că analizele au indicat semne ale unei insuficienţe renale, drept care am trimis pacienta la Spitalul „Marie Curie“, a declarat Constantin Ecobici, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova.

13 bebeluşi din Dolj şi Argeş au ajuns la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti cu simptome specifice insuficienţei renale. Unul dintre copii a decedat.

Medicii din Bucureşti au declarat că bebeluşii au fost diagnosticaţi cu o bacteria periculoasă care atacă rinichii. Unii copii au nevoie de dializă pentru a putea supravieţui.  

 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite