Muzeul Constantin Brâncuşi, „în cărţi“ pentru 2012, la Consiliul Judeţean Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrarea estimată la aproximativ patru milioane de euro, potrivit studiului de fezabilitate prezentat de arhitectul Dorin Ştefan, va fi inclusă în lista de investiții a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj pentru anul 2012.

„Ar fi singurul muzeu care ar adăposti cu adevărat operele lui Brâncuşi. Acest obiectiv se va face. Fie pe fonduri europene, fie pe banii noștri, chiar dacă va trebui să ne împrumutăm“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj. Potrivit acestuia, se va trece la proiectarea propriu-zisă a Pavilionul expoziţional Constantin Brâncuşi, dorind ca lucrările să fie demarate în cursul acestui an.

Click pe poze pentru galerie foto

image

Muzeul cu operele marelui sculptor  va fi construit în curtea Palatului Jean Mihail, din sticlă sudată, sub forma unui cub, ce va adăposti un ovoid cu o spirală unde va fi proiectată o hologramă 3D cu „Pasărea măiastră“.

„Este cel mai important proiect cultural pe care îl are România în ultimii 20 de ani, cu răsunet european şi mondial. Ar fi primul muzeu Constantin Brâncuşi din lume, chiar dacă este privit astfel şi atelierul artistului de la Paris“, a spus Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă din Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite