Monopolul Mitropoliei Oltenia în vânzarea lumânărilor. Enoriaşii trebuie să cumpere doar produsele bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enoriaşii vor trebuie să cumpere lumânări doar de la biserică
Enoriaşii vor trebuie să cumpere lumânări doar de la biserică

Mitropolia Oltenia a dat ordin ca fiecare familie să cumpere anual 600 de grame de lumânări. Preoţii au primit ordinul în scris, iar acum trebuie să se conformeze şi să facă în aşa fel încât afacerea să meargă ca pe roate.

Mitropolia Oltenia are o fabrică, iar lunar scoate tone de lumânări. Preoţii vor trebui să îi convingă pe enoriaşi să cumpere noile produse inscripţionate care vor apărea pe piaţă.

„Sunt cele mai bune produse şi nu fac fum ca cele cumpărate din comerţ”, a declarat angajata fabricii de lumânări.

Mitropolia Oltenia scoate în fiecare lună sume fabuloase din afacerea cu lumânări, iar din acest motiv vrea să pună monopol pe piaţă. 

Preţul de fabrică al unui kilogram de lumânări cu parafină este de 25 de lei, însă pe piaţă ajunge la 45 de lei. Lumânările de ceară pleacă de 53 de lei, însă enoriaşii le achiziţionează cu 75 de lei. 

„Nu ai ce să faci şi trebuie să cumperi. Asta este situaţia. Din câte ştiu eu biserica este scutită de taxe şi impozite. Sunt convinsă că toate afacerile sunt profitabile. O să fie şi craioveni care vor cumpăra lumânări, doar ca să le facă pe plac preoţilor ”, a spus Ioana Creţan.

Reprezentanţii Mitropoliei Oltenia au refuzat să facă comentarii cu privire la afacerea cu lumânări.   

Preoţii confirmă că sunt obligaţi să vândă anual 600 de grame de lumânări unei familii.

„Am primit hârtie scrisă de la reprezentanţii Mitropoliei Oltenia, dar noi nu avem voie să vorbim absolut nimic”, a spus un preot.  

”Cu frăţeasca, dragoste vă facem cunoscut că în urma Permanenţei Consiliului Eparhial din 12.07.2013, s-a hotărât ca acestei Protoierii să îi fie repartizată în perioada 01.09.2013-01.09.2014, următoarele cantităţi de lumânări: parafine 27.000 de kg, de ceară 8000 kg. În acest sens vă rugăm să comunicaţi în scris fiecărei parohii, printr-o adresă, cota de lumânări ce-i revine pentru perioada respectivă în funcţie de numărul de familii arondate. Precizăm că procentul de repartizare pentru fiecare parohie este de 0,60 kg/familie. Totodată, vă îndatorăm că până la 01.09.2013 să vă îngrijiţi de aprovizionarea cu lumânări în vederea asigurării stocului necesar pentru livrarea în parohii. Din încredinţarea, IPS, DR Irinei, Arhiepiscopul Craiovei şI Mitropolitul Olteniei”, se arată în hârtia trimisă de Mitropolia Oltenia către parohii. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite