Medicii Spitalului de Urgenţă Craiova, testaţi după ce o asistentă a fost diagnosticată cu COVID-19. „Ar fi o nenorocire să izbucnească un focar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
medici generic

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova a reuşit să facă rost, din sponsorizări, de 1.000 de teste Covid 19. Testele vor fi folosite exclusiv pentru personalul medical al spitalului, după ce o asistentă a fost diagnosticată cu COVID-19.

Asistenta medicală infectată cu noul coronavirus lucrează în Secţia Oncologie şi ar fi intrat în contact, în afara spitalului, cu un pacient cu cancer întors de la un spital din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Spitalui Judeţean de Urgenţă Craiova, asistenta medicală a fost diagnosticată cu infecţie cu coronavirus în urma campaniei de testare a cadrelor medicale din spital. Aceasta a fost la serviciu, în Secţia Oncologie, în data de 21/22 aprilie, iar în vineri a fost chemată la serviciu pentru a fi testată împreună cu colegii săi. A fost singura care a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus.

Spitalul Clinic Judeţean Dolj face teste pentru pacienţii cu Covid 19 de aproape trei săptămâni. Cadrele medicale erau testate doar dacă prezentau simptome.

„Am reuşit să facem rost din sponsorizări de 1.000 de teste şi pe toate le vom folosi pentru personalul nostru medical. Trebuie să ţinem în continuare situaţia sub control. Ar fi o nenorocire să izbucneacscă la noi un focar", a declarat Teodor Sas, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Conducere Craiova.

În ultimele zile, au fost testate peste 100 de persoane: medici, asistenţi, infirmiere şi brancardieri din secţiile UPU, Terapie Intensivă, ginecologie, neonatologie şi oncologie. Zilnic se fac în jur de 50 de teste".

Spitalul de Urgenţă din Craiova este cel mai mare spital din Oltenia, unde sunt preluate cele mai grave cazuri din această regiune.

Craiova este oraşul unde s-a înregistrat primul deces cu Covid 19. În urma acestui caz, un medic şi o asistentă au fost testaţi pozitivi. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite