Mărturii halucinante despre oamenii din Dolj care sunt înţepaţi în inimă înainte de a fi îngropaţi: „Până nu le-am înfipt un ţăruş în inimă nu au încetat să ne facă rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din două comune din judeţul Dolj, Amărştii de Jos şi Daneţi, şi-au făcut un obicei ca la ritualul de înmormântare să înţepe morţii în inimă. Oamenii au declarat că mai multe familii au fost bântuite de rudele decedate, iar din această cauză recurg la acest gest.

Sătenii povestesc că în strigoi se transformă doar persoanele nebotezate, cele cu ochi albaştri sau cele care au făcut lucruri rele. Acestea se trezesc din morţi cu dorinţa de a-şi vizia rudele aflate în viaţă. Localnicii din comuna Daneţi susţin sus şi tare că în urmă cu 9 ani un bărbat a decedat, iar la scurt timp soţia acestuia s-a îmbolnăvit. 

„Imediat după ce şi-a îngropat soţul a căzut la pat. Era practic o legumă, iar medicii nu au putut să îi pună un diagnostic. Persoana decedată tot timpul şi-a avertizat rudele că o să se transforme în strigoi, dar nimeni nu a luat-o în seamă. Femeia şi-a revenit doar în momentul în care un vecin a luat un ţăruş şi l-a înfipt în inima bărbatului decedat. Toată lumea ştie de această poveste, iar la noi în comună morţii sunt înţepaţi în inimă înainte să fie înmormântaţi. Ne este frică să nu se transforme în strigoi“, a spus Iliuţă Militaru.

Morţii sunt înţepaţi în inimă înainte să fie îngropaţi

image

Cum sunt depistaţi strigoii

Oamenii susţin că strigoii nu se sperie de cruce şi îşi îmbolnăvesc rudele aflate în viaţă, încercând să le omoare. „Domnişoară mortul care se face moroi, nu putrezeşte şi rămâne exact aşa cum l-au băgat rudele în pământ. Ca să îţi dai seama dacă este strigoi pui un cal negru să treacă peste groapă. Dacă animalul sare peste mormânt acolo se află un creştin, iar în cazul în care armăsarul sforăie şi nu vrea să treacă peste locul de veci cu siguranţă acolo este o arătare. La noi în comuna Daneţi am avut mai multe cazuri de strigoi, iar până nu le-am înfipt un ţăruş în inimă nu au încetat să mai facă rău familiilor. Înainte să îşi atace rudele se răzbună pe animalele din curte“, a declarat Marian Stancu.

Strigoii îşi îmbolnăvesc rudele aflate în viaţă, încercând să le omoare

image

Localnicii din comuna Amărştii de Jos fac mărturisiri şocante despre strigoi. Persoanele care sunt îmbolnăvite de astfel de arătări îşi revin doar în momentul în care văd sângele inimii moroiului. „Unii moroi sunt mai rezistenţi şi nu dispar la prima scoatere a inimii. Se refac şi se reîntorc la familii doar să le facă rău. Sunt tăiaţi până când se rezolvă treaba. Mie îmi este frică să particip la un astfle de ritual. Chiar nu vreau să se întoarcă împotriva mea şi să se răzbune pe copiii mei. La noi în neam nu am avut astfel de cazuri, dar alte persoane din sat au fost bântuite de rudele decedate. Doamne fereşte de aşa ceva“,a  precizat un sătean.

Cum ne ferim de strigoi

Oamenii au mai povestit că există anumite ritualuri care ne ajută să ne ferim de strigoi. „Fereastra, uşa şi hornul sunt locurile pe care strigoiii intră în casă. Toate acestea se ung cu suturoi, iar în faţa casei se aprinde un foc. Existe şi descântece prin care putem să scăpăm de acest fiinţe malefice: se iau trei fire de busuioc, un ou, iar într-o sâmbătă pe la asfinţit se descântă în cimitir“, a spus Mihai Toma.

Strigoii pot fi ţinuţi la distanţă cu anumite ritualuri

image

I-au ars inima şi au băut cenuşa

În urmă cu 12 ani, şase bărbaţi din satul Marotinu de Sus, din Oltenia, au dezgropat un mort, i-au scos inima şi i-au ars-o, iar cenuşa i-au băut-o cu apă. Sătenii au declarat că astfel au reuşit să scape de bătrân, care în viziunea lor se transformase în strigoi şi îi bântuia. Familia defunctului a depus plângere la poliţie pentru profanare de morminte, iar cei care au aprticpat la această acţiune au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi la plata unor daune materiale.

Profanatorii au povestit în faţa instanţei că au mers la cimitir, au deschis capacul cosciugului, iar cu un vârf de coasă i-au smuls inima bătrânului. Au pus-o într-o ţeapă şi s-au plimbat cu ea prin tot satul. La o răscruce de drum, au aprins un foc şi au ars inima mortului, iar scrumul l-au strâns şi l-au băut dizolvat cu apă. Toată scena s-a întâmplat în faţa localnicilor.

Parapsihologii povestesc că strigoiul este sufletul unui om mort, iat noaptea după primul cântat al cocoşului îi iese sufletul pe gură. Se spune că persoanele născute sâmbăta îi pot vedea dacă stau la pândă prin cimitir sau la clopotinţele bisericilor.

Mai citeşte şi

Satul bântuit de „fantoma“ strigoilor. În satul Gura Racului, din Dolj, toată lumea vorbeşte în şoaptă despre „arătăniile din deal“. Bătrânii povestesc cum aşezarea a fost strămutată acum mai bine de 200 de ani din cauza strigoilor şi cum, chiar şi acum, moroii se mai arată la ceas de seară.

Românii, strigoii şi credinţele macabre: cei cu spirit necurat erau decapitaţi, cadavrele se ardeau, iar inimile erau sfârtecate şi opărite cu vin. Credinţele populare în puterea strigoilor au transformat lumea satului, până în deceniile trecute, într-o imensă scenă în care se petreceau lucruri inimaginabile.

Şase ucigaşi de strigoi, anchetaţi după ce au dezgropat cadavrul unui adolescent şi i-au ars inima. În anii 1920, locuitorii unui sat din Hunedoara asistau la o scenă înfiorătoare, dar reprezentativă pentru a ilustra superstiţiile şi credinţele populare împământenite în această zonă: „uciderea” unui strigoi.




 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite