Malpraxisul, boala fără leac a sistemului sanitar. Cele mai grave cazuri de neglijenţă ale medicilor din Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii sunt convinşi că malpraxisul în România se traduce prin legi permisive
Pacienţii sunt convinşi că malpraxisul în România se traduce prin legi permisive

Bolnavii sunt de părere că în România malpraxis se traduce prin legi permisive, iar medicii sunt apăraţi de alţi medici care le judecă actele medicale. Oamenii sunt convinşi că în momentul de faţă greşeala medicală nu se plăteşte.

Oamenii au mai povestit că în România termenul de malpraxis nu înseamnă  nimic. Nici în momentul în care o persoană  moare, iar culpa medicală există, nu se vorbeşte de tratamentul incorect sau neglijent aplicat de medic pacientului.

Familia unui bărbat din judeţul Dolj l-au acuzat în anul 2013 pe mediul ortoped Dragoş Adam de malpraxis. Leontin Vulturu, în vârstă de 39 de ani, din comuna doljeană Brădeşti, a murit la terapie intensivă, după ce pe data de 3 ianuarie şi-a fracturat mâna dreaptă.

Rudele bărbatului au povestit că medicul ortoped nu a vrut să îl opereze. Familia doljeanului a depus plângere împotriva doctorului la Colegiul Medicilor şi la Parchet. „A fost primit de medicul de gardă, Dragoş Adam. Acesta i-a făcut mai multe investigaţii medicale, a fost ţinut în urgenţă de la ora 2.00 noaptea până dimineaţă, când l-a trimis acasă. I-a pus mâna în bandaj, i-a dat calmante şi atât. Marţi, în 8 ianuarie a venit iar la control şi doctorul doar i-a strâns bandajul şi i-a dat calmante. Joi am fost din nou la doctorul ăsta şi l-am rugat să-l opereze pentru că nu mai putea de durere şi avea mâna umflată. A murit cu zile pentru că doctoral nu a vrut să îl opereze. Nu este normal ca o persoană să moară de la o fractură pentru că a alunecat“, a povestit Iuliana Vulturu în anul 2013.

malpraxis

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Craiova au declarat că în acest caz doar instanţa va decide cine este vinovat.

Mutilată pe masa esteticianului

Ioana Gorun este o altă apcientă din Craiova care şi-a dat în judecată medicul estetician. Tânăra îl acuză pe doctorul Cristain Siloşi că a mutilat-o pe masa de operaţie.

Olteanca  a povestit că a mers la doctor să-şi facă o operaţie estetică după naştere, dar după intervenţia chirurgicală, a constatat că i-a fost mutat buricul mai sus, iar pe abdomen i-au apărut două tăieturi.

malpraxis

Pentru tot calvarul, Ioana Gorun a cerut daune de 100 de mii de lei, mai ales că trebuie să fie suspusă unei noi operaţii. Medicul Cristian Siloşi nu a vrut să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse.

O tânără de 26 de ani a intrat în comă la câteva zile după ce a născut. Rudele femeii îi acuză pe medici de malpraxis.


 
Victorina Buzatu, în vârstă de 26 de ani, din comuna doljeană Coşoveni, a născut o fetiţă în anul 2013 la Spitalul Filantropia prin cezariană. La trei zile după operaţie a început să se simtă rău şi a fost transferată la Spitalul Judeţean din Craiova. Tânăra a intrat în comă. Medicii nu i-au acordat şanse de supravieţuire.

malpraxis

Mai citeşte şi

FOTO O tânără de 26 de ani a intrat în comă la câteva zile după ce a născut. Rudele femeii îi acuză pe medici de malpraxis

Un doljean a murit de la o banală fractură de umăr. Familia bărbatului îl acuză pe medicul Dragoş Adam de malpraxis

O femeie din Craiova îl acuză de malpraxis pe un medic chirurg „M-am dus la estetician să scap de vergeturi, dar doctorul m-a mutilat“


 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite