Legenda fantomei din pădurea Radovan din judeţul Dolj. „Mireasa din Radovan“ se răzbună pe cei vii după lăsarea întunericului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mireasa din Radovan îi bântuie pe localnici de mai bine de 60 de ani
Mireasa din Radovan îi bântuie pe localnici de mai bine de 60 de ani

Localnicii din comuna doljeană Radovan îşi fac cruce în momentul în care sunt întrebaţi de fantoma din pădure. În urmă cu mai bine de 60 de ani, o tânără gonită din Moldova de sărăcie s-a spânzurat. De atunci, „Mireasa din Radovan“, imediat după lăsarea întunericului, le apare oamenilor în faţă.

Unii oameni se jură că fantoma le-a trecut prin faţa ochilor. Mireasa le apare în faţă şoferilor şi îi terorizează pe cei care se plimbă prin pădure „Nu şi-a găsit liniştea. S-a spînzurat aici în pădurea Radovan. Noi nu venim niciodată singuri aici. Ne este frică. Mireasa a fost văzută de multe perosane. Mulţi şoferi au făcut accident imediat după ce au văzut fantoma. Eu nu am văzut-o niciodată, dar un vecin s-a întâlnit de câteva ori cu ea. Când a văzut-o a luat-o imediat la fugă. De atunci nu a mai mers niciodată în zona respectivă“, spune Ion Tică.

Oamenii din Radovan povestesc că tânăra Ileana a plecat din Moldova în căutarea unui trai mai bun. S-a angajat la un bărbat bogat din Radovan, care a început imediat să îi facă ochi dulci. Fata nu a cedat avansurile, însă a fost batjocorită şi a rămas însărcinată „Nu a putut trece peste acest lucru şi peste faptul că trebuia să aducă pe lume un copil nedorit. A mers în pădurea Radovan şi s-a spânzurat de o creangă.

Mai târziu s-a dovedit că fata nu era gravidă .Toată lume spune că era foarte frumoasă, iar băieţii erau tot timpul în preajma ei“, a mai povestit un localnic.  

Şoferii care trec prin pădurea Radovan sunt sfătuiţi să nu încetinească sau să se uite în altă parte decât înainte.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite