Judecătoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu, trimise în judecată pentru fapte corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu este acuzat că a prejudiciat Transgaz Mediaş
Dinel Staicu este acuzat că a prejudiciat Transgaz Mediaş

Viorica Dinu şi Anotnela Costache, judecătoarele care l-au eliberat pe omul de afaceri craiovean, fratele acestuia, dar şi avocata Alina Răducan au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Alături de judecătoarele Dinu şi Costache au mai fost trimise în judecată aşte 21 de persoane. Este vorba de: Daniel Costel Petre,avocat în Baroul Bucureşti, Angela Cîrlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Marian Staicu, Ileana Alina Răducan, avocat în baroul Dolj, Carmen Ionela Dăncuţă, Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, Iulia Neamţu, grefier la Tribunalul Bucureşti, Daniela Petre, soţia inculpatului Daniel Costel Petre, Bogdan Marian Bobocel, soţul avocatei Ileana Alina Răducan, Petrişor Nicolae, fost Duduianu, zis „Cristofor”, Ştefan Mincă, zis „Rosovelt”, Laurenţiu George Dinu, zis „Gore”, Petrică Bogdan Bangoli, Dragoş Dumitrescu, Silviu Constantin Amza, Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu şi Dragoş Pandele.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti. 

Dinel Staicu este cercetat în stare de libertate pentru că a prejudiciat SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.''Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului stabilit de acesta şi ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; e) să nu se apropie de celelalte părţi, de experţii desemnaţi de instanţă sau martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect'', a stabilit Judecătoria Sectorului 2, în 6 februarie. 

Sechestru pe avere

Judecătoria Sectorului 2 Bucureştie a admis cererea procurorilor DNA de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Dinel Nuţu (fost Staicu). Omul de afaceri a făcut recurs împotriva deciziei, însă Tribunalul Bucureşti a respins cereream, iar sentinţa este definitivă.  

Omul de afaceri nu mai poate vinde bunurile pe care au fost puse sechestru. ''Admite cererea Ministerului Public şi dispune aplicarea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatul NUŢU (fost STAICU) DINEL până la concurenţa sumei de 26.082.460,55 lei. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare'', au decis magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti pe data de 15 mai.

Dinel Nuţu, fost Staicu, deţine în Craiova şi casa lui Barbu Drugă, situată pe strada Bujorului.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite