Interlopul „Tataie“, trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat. A făcut un milion de euro din proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul craiovean zis „Tataie“ a fost arestat la începutul acestui an, alături de alte cinci persoane, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova spun că proxeneţii implicaţi în acest caz au plasat zeci de tinere în străinătate, unde le-ar fi exploatat sexual, obţinând venituri ilegale de peste 1.000.000 de euro. 

Fetele obligate să întreţină raporturi sexuale pe bani au povestit că proxeneţii erau extrem de agresivi şi le ameninţau cu moartea.

Interlopul craiovean Iulian Preda, fost Chiriţă, fost Ţurcan, zis „Tataie“, „Cap“ sau „Giuliano“ a fost trimis în judecată alături de alte 14 persoane într-un dosar de proxenetism şi traffic de persoane. Dosarul a fost înregistrat pe rol la Tribunalul Dolj pe data de 26 mai.

De la Craiova, interlopul coordona totul cu ajutorul unor persoane apropiate: fiii săi, Domenik Preda şi Cosmin Petrişor Ţurcan, nepotul său, Preda Ionuţ, zis „Aramis” şi pe iubita sa, Ştefana Sorina Chiriţă.

Potrivit interceptărilor făcute de DIICOT, „Tataie” era cel care decidea în ce locuri din Roma erau plasate

fetele, cine strângea banii de la clienţi, cine se ocupa de racolări de fete sau pedepsele pe care le primeau prostituatele care voiau să fugă. Cuvântul său ar fi fost lege pentru membrii acestei grupări. Potrivit declaraţiilor mai multor victime, interlopul controla o întreagă zonă stradală din Roma.

În acest dosar mai multe victime au acceptat să dea declaraţii la DIICOT doar după ce au primit statul de martor cu identitate protejată.  Femeile au povestit că unul dintre locurile de prostitituţie “la stradă”, care avea vad la clienţi, era o benzinărie, care era denumit în interceptări „Peco”. Alte locuri erau denumite codificat

„Postul mare” sau „Portiţa”.

6 iunie 2015, ora 22:42 - „În Peco e blonda, Sorina, eu şi „Iubi” şi în Postul mare e Liza cu Luci şi Caravana în postul ei”;

8 octombrie 2015, ora 12:22 -„Să pui şi tu pe Anca să sune pe aia să treacă să ia banii”;

30 septembrie 2015, ora 00:09 - „Toată lumea dă ordine pe posturi?... am spus la toată lumea, când se liberează Peco stă toată lumea în Peco …eu nu am specificat să stea una colo… şapte colo”;

30 septembrie 2015, ora 00:23 - „Îi zisei: fă şi tu ai ajuns să dirijezi posturile? Nu vă vedeţi de treaba voastră?

De n-oi veni cu Sorina şi cu Cristina şi de n-oi pune s-o bage pe Oana în spital. Nu mă duc eu să bat femeile”.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite