Interlopii sfidează oamenii de afaceri prin cămătărie, Bentley-uri şi averi monstruoase la vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa abundă de detalii despre afacerile murdare derulate la vedere în mediul interlop. Dacă, printr-o întâmplare, "afacerile" au ajuns pe mâna procurorilor, în unele dosare, au fost dictate NUP-uri comode, iar atunci cand s-a ajuns în instanţă, magistraţii s-au pronunţat extrem de blând, dând pedepse de-a dreptul ridicole.

În ultimii ani, între două bande celebre din Bănie, recunoscute la nivel internaţional s-au înregistrat cele mai multe incidente, soldate cu rănirea gravă a mai multor persoane. Nici unul din aceşti infractori nu a ajuns după gratii, pentru că o parte din poliţie se teme de ei, iar o altă parte îi protejează. În unele dosare, procurorii au dictat NUP-uri comode, iar atunci cand s-a ajuns în instanţă, judecătorii au fost extrem de blânzi, dând pedepse ridicole. Din aceste motive, fenomenul a escaladat şi protagoniştii acestor frecvente scandaluri nu mai au teamă de nimeni.

Profituri uriaşe din afaceri subterane

image

Majoritatea interlopilor implicaţi în ultimii ani în acest război al bandelor se autointitulează oameni de afaceri, fără a preciza vreodată cu exactitate ce fel de operaţiuni comerciale derulează prin intermediul SRL-urilor pe care le conduc. În actele financiare sunt doar patronii unor firme modeste, însă realitatea confirmă că aceşti indivizi învârt sume uriaşe de bani. Viaţa de noapte a Băniei abundă în activităţi ilicite, iar în localurile controlate de unii dintre ei se vorbeşte despre proxenetism, taxe de protecţie şi chiar de droguri. Până acum poliţia din Craiova nu a reuşit sau poate nu a vrut să descopere nimic concret în acest sens.

Interlopii se autointitulează oameni de afaceri

De ani de zile aceşti indivizi sfidează Craiova prin cămătărie, Bentley-uri de lux, averi monstruoase la vedere, faţă de oameni de afaceri care cotizează la bugetul local şi de stat, inclusiv faţă de crima organizată. De unde au avut bani aceşti oameni pentru temelia unor asemenea coloşi, vezi palatele ce acoperă cerul (foto), autorităţile nu pot preciza.

image

"E momentul unei anchete cât se poate de serioase cu privire la contribuţia la buget a acestor „magnaţi” din Faţa Luncii. Este nevoie de o lege a ilicitului ca pe vremea lui Ceauşescu, pentru că abilităţile instituţiilor  de crimă organizată sunt restrânse. Sute de mii de euro se află în posesia unor indivizi care nu derulează nicio afacere”, spun craiovenii în cunoştinţă de cauză. Sunt şi lideri de comunitate care au avut păcatele lor prin anii 90, dar au pus frână şi s-au apucat de afaceri curate în parteneriat cu români.    

Productivi în diasporă

Ce este în Faţa Luncii? Un fel de Irlanda. De la maşini cu volan pe dreapta până la whisky de 25 de ani. Mulţi dintre localnicii cartierului susţin că au muncit în străinătate şi au strâns bani. Dacă facem însă un calcul matematic vis – a - vis de cât câştigau dincolo de hotarele ţării socotelile nu prea ies. Să zicem că un bărbat  câştiga 2.000 - 2.500 de euro.

Dar, mai munceşte şi femeia pentru că ţiganii pleacă în grup.  Deci, cam 5.000 de euro. Înmulţit cu 10 ani de muncă în diasporă nu ar reuşi să-şi ridice asemenea palate. Başca banii de buzunar. „Legea ilicitului acum ar fi fost folositoare. Faţa Luncii este o cauză pierdută, ţinând cont de vechile, trainicele prietenii cu crima organizată, economicul şi boiernaşii din Faţa Luncii. Sunt sute de palate ridicate fără autorizaţii. Cum a fost posibil aşa ceva?, se întreabă craiovenii.

„Nu asta e problema, ci că majoritatea ţiganilor şi interlopilor sunt consiliaţi de foşti poliţişti”, afirmă cu tărie reprezentanţii statului în teritoriu.

Stai pe craiova.adevarul.ro pentru a afla în zilele următoare cât a costat războiul interlopilor autorităţile.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite