Începe demolarea stadionului „Ion Oblemenco“. Noul complex sportiv va fi asemănător celui pe care joacă VfB Stuttgart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi va începe demolarea stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova. Noul complex sportive va costa aproximativ 40 de milioane de euro.

Noul stadion din Craiova va avea o capacitate de 30.854 de locuri, 624 de locuri pentru presă şi 222 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa terenului va fi de aproximativ 76.000 de mp, iar construcţia va fi P+4 şi va avea o înălţime maximă de 64 de metri. „Au sosit primele utilaje şi a început organizarea de şantier pentru demolarea stadionului Oblemenco. Aşa cum ştiţi, în România durează mai mult partea de hârţogăraie şi licitaţii decât construcţia propriu-zisă. Dar... am intrat în linie dreaptă! Să fie într-un ceas bun!“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Noul complex sportiv va fi asemănător celui pe care joacă VfB Stuttgart.  Stadionul va fi unic în România şi va avea va avea gazon natural, patru tuneluri de acces, nocturnă perimetrală şi gradene din beton armat.

Universitatea Craiova a reuşit să câştige 10 trofee în istoria ei, iar toate în perioada în care meciurile au avut loc pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Actualul stadion a fost construit pentru a înlocui vechiul stadion „Tineretului” şi a fost inaugurat pe 29 octombrie 1967, cu ocazia unui meci dintre echipele de tineret ale României şi Poloniei.

Pe data de 4 decembrie 2014 s-a jucat ultimul meci pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova.
   
 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite