Grădina Zoo din Craiova va fi modernizată anul acesta. Valoarea investiţiei este de aproximativ 2,7 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică din Craiova a fost scoasă din nou la licitaţie pentru a doua oară. Contractul privind reamenajarea spaţilor se ridică la suma de 2,64 milioane de lei.

Grădina Zoologică din Craiova  nu îndeplineşte normele legale pentru funcţionare şi ar fi trebuit închisă în iulie 2013. Firmele care vor să obţină contractul privind amenajarea spaţiului trebuie să îndeplinească anumite criterii. Trebuie să aducă informaţii generale cu declararea cifrei de afaceri pe ultimii trei ani (2010-2012), iar cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani trebuie să fie cel puţin egal cu cinci milioane de lei. 

Grădina Zoologică din Craiova ar fi trebuit să intre într-un proce amplu de modernizare din anul 2011. Din această cauză autorizaţia de funcţionare a fost retrasă de câteva ori, iar cele 249 de exemplare, din 48 de specii, s-au aflat în pericolul de a fi cedate sau donate îngrijitorilor privaţi din ţară.  

Puii de leu nu au supravieţuit

Leoaica de la Grădina Zoologică din Craiova a născut patru pui, care însă nu au supravieţuit, au anunţat, reprezentanţii comisiei de anchetă instituită de autorităţile locale, dar au precizat că doi angajaţi ai grădinii vor fi sancţionaţi întrucât nu au anunţat că leoaica era gestantă.

Un alt pui de leu a fost ţinut ascuns de angajaţii Zoo de la Craiova. «Ţuculina», în vârstă de 4 luni, nu fusese declarată şi trăia într-o cuşcă departe de ochii vizitatorilor.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite