FOTO Turn de control pentru Aeroportul din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul turn de control a fost inaugurat pe Aeroprtul din Craiova
Noul turn de control a fost inaugurat pe Aeroprtul din Craiova

Turnul de control a fost ridicat de Consiliul Judeţean Dolj şi dotat de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian. Are lift şi instalaţie de climatizare, iar investiţia ROMATSA a depăşit 200.000 de euro.

Aeroportul din Craiova a devenit al doilea din ţară, ca volum de activitate  în doar şase ani. „Este o mare bucurie pentru noi să fim alături de Consiliul Judeţean Dolj pentru a inaugura noul turn de control al Aeroportului Craiova, eveniment în premieră naţională după aproape 40 de ani. Anul trecut prin grija CJ Dolj, a fost ridicată clădirea noului turn de control, având destinaţii atât pentru activitatea operaţională, cât şi pentru cea administrativă. În anul 2013, ROMATSA a efectuat lucrări de amenajări a spaţiilor din clădirea noului turn de control şi a amplasat echipamente specifice în valoare de aproximativ 214.000 de euro“, a declarat Ion Aurel Stanciu  directorul general ROMATSA.

Turnul de control de la Aeroportul Craiova a fost construit printr-o investiţie  finanţată  din  bugetul  propriu  al  Consiliului Judeţean  şi  echipat  de  către  Regia  Autonomă Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian. „Aeroportul Craiova reprezintă unul dintre cele mai importante obiective,dar şi una dintre cele mai notabile reuşite ale ultimilor ani, dezvoltarea sa pornind aproapede la zero şi cunoscând o evoluţie spectaculoasă până nivelul actual, creştere care, aşa cumarată şi Master Planul General de Transport, va continua în viitor. Desigur,  poate  părea surprinzător  ca,  într-o perioadă  atât  de  scurtă,  de  şase  ani,Aeroportul Craiova să devină al doilea din ţară, ca volum de activitate. Este o estimarecare ne motivează şi mai mult, care ne obligă să mergem mai departe cu investiţiile.Master Planul de Transport relevă că aeroportul nostru va avea în următorii ani oamplă dezvoltare, cu extinderea terminalelor în două etape, cu peste 8.000, respectiv cupeste  12.000 de metri  pătraţi,  cu extinderea platformei, tot  în  două faze,  cu analizareaoportunităţii de creare a unui terminal cargo“, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite