FOTO şi VIDEO Repetiţie în caz de cutremur în centrul oraşului. Cum au reacţionat craiovenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiul a avut loc în centrul oraşului
Exerciţiul a avut loc în centrul oraşului

Autorităţile au organizat în această dimineaţă un exerciţiu cu un scenariu dramatic în plin centrul oraşului. Au vrut să vadă cum reacţionează craiovenii în cazul unui cutremur care s-ar resimţi putrenic şi în Bănie.

Potrivit scenariului seismul a avut loc la ora 11.00, iar poliţiştii s-au asigurat că nicio maşină nu a parcat în calea autospecialelor de intervenţie. Craiovenii susţin că ştiu cum să se descurce în cazul unui cutremur. „M-am speriat când am văzut atâtea maşini în centrul oraşui. Am crezut că s-a întâmplat ceva grav. Un cutremur de 7,8 pe scara Richter ne-ar distruge. Doamne fereşte de aşa ceva. În Craiova sunt clădiri care stau să cadă. Cutremurul poate lovi pe neaşteptate, iar pagubele pot fi devastatoare”, a spus un locuitor al oraşului.

VIDEO 

Craiovenii au mai declarat că în realitate este dificil de spus cât de repede se va mişca toată lumea dacă s-ar repeta scenariul din 1977. „În ultima perioadă au tot avut loc cutremure în România. Din moment în moment poate avea loc o adevărată tragedie. Este foarte bine că au loc astfel de exerciţii”, a spus Ion Mihai.

„Scopul exerciţiului este de a verifica viabilitatea planurilor de protecţie şi intervenţie şi de a pregăti populaţia, elevii şi studenţii privind regulile de comportare în caz de cutremur şi verificarea sistemului de înştiinţare şi alarmare a municipiului Craiova”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite