FOTO şi VIDEO Ninsori şi viscol în judeţul Dolj. Aproximativ 150 de utilaje de deszăpezire au fost în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizarea de cod portocaliu de ninsori şi viscol a intrat în vigoare înl Dolj de vineri seara de la ora 18.00 şi a fost valabilă până duminică la ora 18.00.

Aproximativ 150 de utilaje de la deszăpezire au acţionat 24 de ore din 24 în Dolj. Niciun drum nu a fost blocat în judeţ, porturile au fost deschise, nu au existat localităţi fără curent, iar traficul ferovial s-a desfăşurat în condiţii de iarnă. Primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilescu, a postat pe pagina de facebook pe data de 25 ianuarie următorul mesaj: „În acest moment se acţionează cu 80 de utilaje. Dacă ninge tot aşa până mâine seară....ne declarăm sinistraţi“

image

„Astăzi am scos maşina din parcare“

Craiovenii au declarat că utilaje au dat zăpada de pe străzi, dar au îngropat maşinile parcate. 

„Abia astăzi am scos maşina din parcare. Am muncit două ore să reuşesc să o deszăpezesc. Nu îmi vine să cred cât a nins în Craiova. Anul acesta utilaje au fost la datorie, dar nu au putut să facă faţă zăpezii“, a spus Ion Dumitru.

VIDEO

Timp de două zile judeţul Dolj a fost sub cod portocaliu 

Codul portocaliu a fost ridicat în Dolj. Prefectul judeţului a precizat că niciun drum nu este blocat, iar în momentul de faţă situaţia este sub control.  

image

   

Autorităţile au anunţat că, în noaptea de marţi spre miercuri, de la ora 5.00 va ninge viscolit până la ora 20.00. De sâmbătă noaptea până luni dimineaţa va ninge din nou, iar vântul va sufla cu o viteză de 40-50 km pe oră. Lia Olguţa Vasilescu a mai declarat că există drumuri unde nu nu pot intra utilajele de deszăpezire din pricina maşinilor parcate pe domeniul public. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite