FOTO Prima zăpadă în Craiova. Ninsoarea nu a creat probleme şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zăpadă din Craiova nu le-a pus probleme şoferilor
Prima zăpadă din Craiova nu le-a pus probleme şoferilor

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori, viscol şi intensificări ale vântului, care vizează judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Argeş.

Avertizarea intra in vigoare marţi  seară, de la ora 20.00 şi este valabilă până mâine la ora 14.00. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 - 20 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Meteorologii au anunţat că temperaturile vor de până la minus 2 grade.

În Craiova a nins, însă zăpada nu a a creat probleme în trafic. S-a circulat în condiţii destul de bune. „Se vede că au intervenit pe străzi. Bine că nu am mai rămas blocat în trafic, aşa cum s-a întâmplat acum doi ani. Meteorologii au anunţat că o să ningă în Oltenia. Se vede că şi-au luat măsuri din timp”, a spus un conducător auto.

Autorităţile susţin că s-au pregătit din timp şi sunt pregătite să intervină. Au fost achiziţionate mii de tone de sare, nisip şi clorură de calciu.   

Aproximativ 100 de utilaje vor acţiona pe străzile din Craiova. Conducerea SC Salubritate Craiova SRL a declarat că are pe stoc  500 de metri cubi de nisip şi aproape 2.000 de tone de sare pentru iarna aceasta.  

Conducerea SC Lucrări Drumuri şi Poduri a declarat că şi-a luat toate măsurile pentru a interveni imediat în judeţ în momentul în care vor cădea primii fulgi. „Am apelat şi la diversi terţi, pentru a completa diferenţa de utilaje”, a precizat Gheorghe Mâciu, director SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite