FOTO Povestea de succes a unui olimpic din Craiova, diagnosticat cu obezitate morbidă: 100 de premii la doar 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpicul a fost diagnosticat cu obezitate morbidă şi diabet
Olimpicul a fost diagnosticat cu obezitate morbidă şi diabet

Alin Teodorescu, în vârstă de 18 ani, din Craiova, este elev în clasa a-XII-a la Colegiul Naţional „Carol  I“, la secţia matematică-informatică. Copilul a fost diagnosticat cu obezitate morbidă, diabet şi hipertensiune, însă boala nu l-a împiedicat să participe la concursuri de matematică, fizică, informatică şi astrofizică.

Alin Teodorescu cântăreşte 140 de kilograme, iar medicii i-au recomandat să slăbească imediat 50 de kilograme. Băiatul chiar dacă este bolnav de diabet şi a fost diagnosticat cu obezitate morbidă a participat la olimpiada judeţeană, dar şi la cea naţională de fizică şi astrofizică, iar de fiecare dată a reuşit să se claseze pe podium. Elevul Colegiul Naţional „Carol  I“ a declarat că la o vârstă atât de fragedă a trecut prin multe greutăţi, însă niciodată nu s-a dat bătut. În urmă cu şapte ani, tatăl i-a murit într-un accident de circulaţie, iar de atunci a simţit cum totul s-a schimbat în viaţa lui. Peste noapte a devenit bărbatul în casă şi a trebuit să se ocupă de toată familia. 

„Medicii mi-au recomandat un regim alimentar, însă din cauza că nu am avut bani nu am putut să fac absolut nimic. Trebuie urgent să slăbesc 50 de kilograme. Port tot timpul la mine aparatul pentru măsurat glicemia. Sufăr de obezitate şi de diabet. Mama lucrează la un cinematograf din Bănie şi are un salariu de 800 de lei. Este foarte greu pentru noi. Stăm cu chirie, iar majoritatea banilor se duc pe chirie, întreţinere şi facturi. Am încercat să mă ocup cât mai bine de frăţiorul şi surioara mea, care sunt au nevoie de mine la tot pasul“, a povestit băiatul.

Peste 100 de diplome în palmares      

Alin Teodorescu a nu a pierdut nici un concurs de matematică din clasele primare, iar odată cu trecerea anilor şi-a descoperit pasiunea pentru informatică. Are peste 100 de diplome şi trofee obţinute la olimpiadele şcolare.

„Am profesori deosebiţi, care au înţeles şi acceptat, de exemplu, atenţia mea distributivă. Îmi doresc să studiez cu bursă la o universitate din Germania. Acolo voi reuşi să îmi fac un viitor în viaţă. Vreau să mă ocup de familia mea şi îmi doresc să nu mai ducă grija zilei de mâine“, a mai spus băiatul.

Olimpicul a fost răsplătit pentru meritele deosebite, iar din partea undaţiei Rotary a primit o bursă. Alin Teodorescu şi-a cumpărat un hard pentru calculator, iar restul banilor i-a folosit pentru plata facturilor.  Băiatul recunoaşte că adolescenţa nu este deloc uşoară când banii lipsesc, problemele de acasă te urmăresc permanent, iar aspectul fizic nu este unul de invidiat. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite