FOTO Asistaţii sociali cu vile şi maşini de lux din Sadova, executaţi silit. Romii au obţinut ilegal bani de la stat: „Nu avem unde să muncim. Stăm la poartă şi vorbim toată ziua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romii din Sadova au vile şi maşini de lux, dar cer ajutor de la stat
Romii din Sadova au vile şi maşini de lux, dar cer ajutor de la stat

Romii din comuna doljeană Sadova se pricep de minune de ani buni să fenteze statul şi să primească ilegal ajutoare sociale. Majoritatea au vile şi maşini de lux, dar susţin sus şi tare că sunt săraci lipiţi pământului.

450 de familii din comuna doljeană Sadova primesc în acest moment bani de la stat. Printre beneficiari sunt şi persoane care şi-au ridicat câte o vilă impunătoare şi recunosc că au obţinut ilegal ajutoare sociale. Gheorghe Ştirbu, în vârstă de 58 de ani, a fost descoperit în urma unui control cu o mică avere în cont. Bărbatul a reuşit să pună deoparte suma de 5000 de euro. „Suma respectiva era pentru construcţia unei case, însa inspectorii care au venit în control nu m-au crezut şi mi-au taiat ajutorul social. Eu cu soţia şi cei cinci copii am trait din banii primţi de la stat. Este foarte greu pentru noi în condiţiile în care nu avem un venit. Ultimul loc de munca l-am avut înainte de Revoluţie. Este foarte greu sa traieşti în România în ziua de astăzi“, a povestit doljeanul.

Sadova

Executaţi silit

Inspectorii din cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj au descoperit în urma unui control în anul 2013 mai multe nereguli în localitatea cu cei mai mulţi asistaţi din judeţ. 15 persoane au primit ilegal ajutoare sociale, însă deţineau o mică avere în cont. „La Sadova am descoperit 15 persoane care aveau depozite în lei. Am reuşit să recuperăm suma de 3000 de lei. Am luat legătura cu cei de la Finaţele Publice, iar în perioada următoare asitaţii sociali care au declarat în fals vor fi executaţi silit. Tot în Sadova în urma controalelor am mai descoperit 5 persoane cu salarii, 6 cu pensii, iar alte 8 aveau animale, dar nu le-au declarat la ancheta socială. Imediat le-am suspendat ajutorul social“, a precizat Marius Simcelescu, directorul din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plaţi şi Inspecţie Sociala Dolj.

Romii din Sadova au vile şi maşini de lux

Majoritatea romilor cu vile şi maşini de lux din comuna Sadova recunosc că trăiesc din ajutorul social. Oamenii au povestit că nu au unde să muncească, iar din această cauză statul trebuie să îi ajute. „Nu avem unde să muncim. Este aşa frumos la noi în comuna. Stăm la poartă de vorbă şi vorbim toată ziua. Eu am fost plecat trei luni în Germania şi am reuşit să fac ceva bani. Mai primesc şi ajutor social de la stat de 250 de lei pe luna şi totul este bine. Majoritatea romilor din Sadova din sprijinul financiar acordat de stat trăiesc. Casele pe care le vedeţi dumneavoastra sunt ridicate cu ani în urma. Oamenii au fost plecaţi în Italia, Spania sau Germania, iar în momentul în care au venit acasă au investit totul aici. Acum nici în strainatate nu mai merge treaba. Şi la ei este la fel ca la noi. Sunt mulţi şomeri şi puţine locuri de munca“, a declarat Viorel Tanase, în vârsta de 59 de ani, din comuna doljeana Sadova.

Romii din Sadova au vile şi maşini de lux

Mai citeşte şi

FOTO VIDEO Sadova, paradisul palatelor făcute fără autorizaţie

Cinci persoane din Dolj trăiesc în lux, dar au cerut statului ajutor social

   


 

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite