Ford Craiova îşi închide porţile. Ce alte mari companii au hotărât să înceteze activitatea în următoarea perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul fabricii Ford din Craiova FOTO Adevărul
Sediul fabricii Ford din Craiova FOTO Adevărul

Compania Ford a anunţat că îşi încetează temporar activitatea începând cu data de 19 martie 2020. Cei peste 6.000 de angajaţi de la uzina din Craiova vor intra în şomaj tehnic şi vor primi 78% din salariu. Ford va pierde în fiecare zi 16,5 milioane de euro.

Imediat după ce angajaţii Ford au fost anunţaţi că vor intra în şomaj tehnic, conducerea companiei a dat publicităţii următorul comunicat: "Începând de joi, 19 martie, Ford suspendă activitatea la principalele sale fabrici de producţie din Europa.

Este de aşteptat ca suspendarea temporară a producţiei să dureze câteva săptămâni, în funcţie de evoluţia acestei pandemii, de restricţiile impuse la nivel naţional, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar şi de nevoile de stoc ale dealerilor.

Pe durata opririi temporare a producţiei, angajaţii Ford Craiova se vor afla în şomaj tehnic şi beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de baza, precum şi de celelalte drepturi prevazute de lege pentru astfel de situaţii".

La Craiova, şi alte mari companii fie şi-au închis complet activitatea, fie şi-au trimis angajaţii să lucreze de acasă. Un exemplu este Q Fort Craiova, firma de tâmplărie care are peste 1.000 de salariaţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite