Fabrica de ulei de la Podari se închide, iar peste 200 de oameni vor fi disponibilizaţi.Untdelemn de la Bunica trece de la americani la francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de ulei de la Podari se va închide din luna iulie
Fabrica de ulei de la Podari se va închide din luna iulie

Reprezentanţii fabricii de ulei de la Podari vor să le ofere salariaţilor salarii compensatorii şi să îi ajute să se recalifice.

Peste 200 de persoane vor fi disponibilizate după ce Cargill a vândut brandurile de ulei şi tehnologia de producţie şi a decis să închidă fabrica de ulei de la Podari.''Cele şase salarii din contractul colectiv de muncă vor fi primite de angajaţi. Pentru că a fost o situaţie neprevăzută, iar locuri de muncă nu sunt pe piaţă, noi solicităm şi alte drepturi băneşti. Peste 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. “, a spus Emil Bulacu,lider de sindicat la Cargill OIL.

Fabrica de la ieşire din Craiova nu a fost preluata de noul investitor, Expur SA, aşa că se va închide.''Tranzacţia vizată are ca obiect atât mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo, cât şi o parte din echipamentele de presare, rafinare si îmbuteliere a uleiului. Cargill isi va inchide unitatea de producţie de la Podari, localitate aflată în sudul Romaniei, aceasta nefăcând obiectul tranzacţiei'', a anunţat compania, printr-un comunicat de presa.

Compania americană este prezent în Romania din anul 1996 şi are aproximativ 900 de angajaţi, care işi desfăşoară activitatea în 23 de puncte de lucru din toată ţara."Decizia de vânzare este dificilă şi am analizat cu atenţie impactul pe care acest demers îl poate avea asupra angajaţilor acestei fabrici. Vom respecta prevederile legale din domeniul muncii'', au spus reprezentanţii Cargill.

Compania americana este cunoscută drept cel mai mare achizitor de cereale din ţara, dar si unul dintre cei mai mari giganţi la nivel mondial.

În cadrul companiei vor mai rrămâne aproximativ 50 de persoane pentru conservarea fabricii care va avea loc în luna iulie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite