Elevi din Craiova pe podiumul celui mai dur concurs internaţional de informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei elevi din Craiova au reprezentat România la Turneul Internaţional de la Shumen (Bulgaria) şi toţi s-au întors acasă cu medalii. Principalii adversari au fost informaticienii din Rusia.

Toţi cei trei copii învaţă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din raiova şi sunt coordonaţi de profesorul Marius Nicoli, selecţioner şi antrenor al lotului naţional de informatică. "A fost o competiţie extrem de dură. Timp de două zile, copiii au avut câte trei subiecte şi cinci ore la dispoziţie. Au participat 100 de elevi din diferite ţări şi sunt extrem de bucuros că elevii români au demonstrat încă o dată cât de valoroşi sunt", a declarat profesorul Marius Nicoli.

Imagine indisponibilă

Alexandra Maria Udriştoiu are un palmares bogat naţional, dar mai ales internaţional. Alexandra s-a întors acasă cu medalia de argint.  Alături de ea au mai fost alţi doi colegi care au participat pentru prima dată la un astfel de turneu. Ruxandra Nanu a obţinut medalia de bronz şi Radu Nicolae a primit tot bronz, aceasta fiind prima lui medalie internaţională. În echipa României a fost şi mezina Alexandra Mihaela Nicola care, conform profesorului Marius Nicoli, a avut "o frumoasă evoluţie la prima participare într-o competiţie de acest nivel".

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite