După incendiul din Bamboo, inspectorii ISU au mers în control prin cluburi. Au aplicat 13 sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au făcut controale prin cluburile şi disotecile din Craiova, după incendiul devastator din Bamboo.

În urma controlului inspectorii din cadrul ISU Dolj au constat că că unele cluburi foloseau instalaţii electrice improvizate, altele aveau stingătoare expirate, iar în unele cazuri instalaţiile pentru stingerea incendiilor (splikere, hidranţi interiori) erau neîntreţinute.    

„Au fost depistat 18 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, iar şase au fost remediate până la încheierea controlului, iar 13 fiind sancţionate cu zece amenzi şi două avertismente. Principalele deficienţe au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni şi improvizaţii, utilizarea stingătoarelor de incendiu având termenul de valabilitate depăşit, neîntreţinerea corespunzătoare a instalaţiilor cu rol de protecţie în caz de incendiu, utilizarea unor elemente de decor (material fonoabsorbant) pentru care nu s-au prezentat documente care să certifice comportarea la foc, nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu “, au declarat reprezentanţii ISU Dolj.

Niciun club din Craiova nu a fost închis în urma controlului efectuat de inspectorii ISU Dolj.

Pentru evitarea producerii unor incidente trebuie respectată legea au mai precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite