Doi copii de clasa a IV-a au ajuns vedete la şcoală după ce au găsit un portofel cu 1.000 de lei şi l-au dus la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gestul copiilor a fost răsplătit de profesori cu diplome de merit
Gestul copiilor a fost răsplătit de profesori cu diplome de merit

Cei doi copii l-au anunţat pe unul dintre părinţi care este jandarm şi, împreună, au mers la secţia de poliţie să predea banii. "Nu ne-am gândit nici un moment să oprim pentru noi banii", au spus copiii. Aceştia au fost felicitaţi de colegi şi de oficialii din conducerea şcolii.

Andi Gavrilă şi Ştefăniţă Iancu, ambii elevi la  Şcoala Gimnaziala “Mihai Viteazul” din Craiova, se jucau în părculeţul de lângă şcoală când au găsit portofelul. L-au deschis şi au văzut că era plin de bani şi acte: 1.000 de lei, carduri bancare şi documente de identitate.  Lângă ei mai era un băieţel care a încercat să le spună că ar putea împărţi banii, dar Andi şi Ştefăniţă şi-au anunţat imediat părinţii şi au mers la Secţia 5 de Poliţie din Craiova.

Profesorii au aflat despre gestul elevilor a doua zi când poliţiştii au venit la şcoală să-i felicite. "În fiecare zi în clasa noastră se discută despre cinste, onestitate şi corectitudine şi chiar dacă la sfârşitul claselor primare elevii nu vor reţine toate problemele la matematică şi toate lecturile pe care le-am parcurs împreună, mă bucur că vor reţine că este important în viaţă sa fie buni cetăţeni, sa îi ajute pe ceilalţi şi să dea dovadă de corectitudine în tot ceea ce fac", a declarat Mihaela Stănilă, învăţătoarea copiilor.

"Poliţiştii au identificat persoana care a pierdut portofelul, este vorba de un bărbat din Craiova care a fost invitat la sediul secţie şi i s-au restituit bunurile pierdute. Apreciem comportamentul copiilor de 11 ani care au dat dovada de spirit civic, aceştia fiind un exemplu pentru întreaga comunitate", a declarat Mihaela Gârd, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Bărbatul care a pierdut portofelul a anunţat, la rândul său, că va trece pe şcoală pentru a-i cunoaşte şi a le mulţumi personal copiilor care i-au înapoiat bunurile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite