Dinel Staicu, preşedintele SIF Oltenia, condamnat în trei dosare penal, a cerut să fie eliberat condiţionat. Magistraţii i-au respins, pentru moment cererea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu a cerut să eliberat condiţionat
Dinel Staicu a cerut să eliberat condiţionat

Dinel Staicu a fost arestat prima dată în anul 2011 în dosarul fraudării Băncii Internaţionale. Un an mai târziu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, însă ulterior pedeapsa a fost anulată de trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătoare care l-au eliberat pe Dinel Staicu în anul 2012 ar fi primit mită 600.000 de euro. Preşedintele SIF Oltenia s-a ales astfel cu un nou dosar penal, iar în septembrie 2014 a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În luna iunie 2015, acelaşi Dinel Staicu a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaş cu aproximativ 11 milioane de euro.  

A cerut eliberarea condiţionată

Dinel Staicu a cerut contopirea pedepselor, iar Tribunalul Bucureşti i-a admis în februarie 2016 cererea şi a contopit cele două pedepse în una singură, de 10 ani de închisoare. 

Procurorii DNA au obţinut anularea hotărârii instanţei, însă preşedintele SIF Oltenia a cerut din nou contopirea pedepselor, iar cererea a fost admisă de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în 2017 şi a dispus ca inculpatul să execute 11 ani de închisoare.

Hotărârea a fost atacată din nou de procurorii DNA, iar pe data de 22 decembrie a fost admisă de către

Tribunalul Bucureşti cererea şi s-a stabilit ca Dinel Staicu să execute 12 ani de înhisoare cu executare. 

Omul de afaceri din Craiova a cerut instanţei să fie eliberat condiţionat, iar pe data de 10 ianuarie cererea i-a fost respinsă de Judecătoria Sector 4 Bucureşti. Magistraţii i-au respins, pentru moment cererea, însă Dinel

Staicu ar putea fi eliberat în luna aprilie. „Respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Staicu Dinel. Fixează termen de reiterare a cererii la data de 3.04.2018. Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere“, se arată în hotărârea instanţei.        

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite