Deputatul Mihai Voicu, trimis în judecată pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite

0
0

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în stare de libertate pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii dde foloase necuvenite.

Alături de Mihai Voicu, deputat PNL, procurorii i-au mai trimis în judecată pe Dan-Lucian-Ştefan Mogoş, la data faptei secretar general coordonator al PNL Dolj, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi pe Constantin Enea, la data faptei vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL Dolj şi reprezentant al SC Coliseum SA, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. „În perioada ianuarie - aprilie 2012, inculpatul Voicu Mihai Alexandru, în calitate de preşedinte al unei organizaţii judeţene de partid şi vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice la nivel naţional, beneficiind de ajutorul inculpatului Mogoş Dan Lucian Ştefan, şi-a folosit influenţa şi autoritatea determinate de funcţiile deţinute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale. Concret, „donaţiile” respective condiţionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susţinerea politică pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie publică“, se arată în comunicatul emis de DNA.

Procurorii DNA au stabilit că prin această metodă , 20 de membri ai organizaţiei de partid au fost determinaţi să remită diverse sume de bani (între 5.000 - 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei. „Din această sumă de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiţi la achiziţionarea de materiale promoţionale ce urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiţi în scopul menţionat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind însuşiţi de inculpatul Enea Constantin Cosmin prin intermediul SC Coliseum SA“, au mai precizat procurorii DNA.

Procurorii DNA au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor SC Coliseum SA, Enea Constantin Cosmin şi Voicu Mihai Alexandru. Dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

În judecată a fost trimisă şi SC Coliseum SA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite