Curse noi pe aeroportul craiovean. Află spre ce destinaţii poţi zbura de la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la anul vom putea ajunge de pe aeroportul din Craiova spre spre Barcelona (Spania), Bologna (Italia) şi Dortmund (Germania).

Trei noi rute aeriene spre Barcelona (Spania), Bologna (Italia) şi Dortmund (Germania), urmează să fie scoase la licitaţie. „Este un pas important pe care îl face Aeroportul din Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj, un pas important pentru Craiova şi întreaga regiune Oltenia. Apariţia rutelor spre Barcelona, Bologna şi Dortmund este înlesnită de o decizie a Comisiei Europene de care beneficiază Consiliul Judeţean şi care ne permite să alocăm fonduri pentru a înfiinţa noi rute aeriene, fără teama că intrăm sub incidenţa unui posibil ajutor de stat”, a spus Ion Prioteasa, preşedinte Consiliul Judeţean Dolj.

În momentul de faţă de pe Aeroportul din Craiova sunt operate câte două curse săptămânale spre Roma (CarpatAir) şi Milano (Wizz Air), urmând ca din luna octombrie să fie lansată ruta către Londra, cu trei zboruri săptămânale. „În luna august s-a înregistrat un flux de peste 5.300 de pasageri, de două ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Această statistică se va îmbunătăţi odată cu lansarea de luna viitoare a celor trei curse săptămânale directe spre Londra”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova, declarat că anunţul de lansare la licitaţie a celor trei rute a fost înaintat spre publicare în revistele de profil internaţionale. „Lansarea curselor către Barcelona, Dortmund şi Bologna face parte din angajamentul nostru prin care ne-am asumat înfiinţarea de noi rute către destinaţii din spaţiul Uniunii Europene. Am scos la licitaţie operarea a câte două curse săptămânale către Barcelona şi Bologna şi trei către Dortmund. Anunţul de licitaţie va apărea şi în revistele de specialitate din străinătate. Contractele se vor încheia pe o perioadă de cinci ani”, a precizat Dumitru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite