Cum a lăsat „la vedere“ un şofer bulgar 50 de kilograme de heroină. „Nu e a mea, nu ştiu nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Captura impresionantă de 50 de kilograme de heroină a fost făcută în Punctul de Trecere a Frontierei din Calafat. Dacă ar fi ajuns pe piaţa neagră, drogurile ar fi fost comercializate cu peste 1.500.000 de euro.

Totul s-a întâmplat în data de 24 mai 2020, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj. Un cetăţean bulgar, în vârstă de 38 de ani, a vrut să intre în ţară la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au început controlul specific, acţionând în baza analizei de risc. Drogurile au fost descoperite destul de repede. Se aflau oarecum, la vedere, în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj, printre alte bagaje şi sacoşe cu mâncare.

În geantă au fost descoperite "mai multe pachete ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 de kilograme, susceptibilă a fi heroină", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Imagine indisponibilă

Luat la întrebări, şoferul bulgar a susţinut că nu avea habar ce transportă. "Nu a mea, nu ştiu nimic. Geanta mi-a dat-o un prieten să i-o duc în Elveţia", a susţinul cetăţeanul străin.

Întreaga cantitate de substanţă a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

"În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. otodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă", se mai arată în comunicatul remis presei.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar fi valorat peste 1.500.000 euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite