Craiova:Meteorologii de serviciu păzesc vremea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Meteorologii de serviciu păzesc vremea
Craiova:Meteorologii de serviciu păzesc vremea

Pentru oamenii de la meteo, viaţa nu are sens fără termometru. La Craiova, opt meteorologi scanează vremea, fără weekend liber sau sărbători.

Ca să ajungem la sediul Centrului Meteorologic Regional Oltenia a trebuit să trecem pe lângă un cimitir şi să alungăm o haită de câini. Când am pus piciorul în birouri, am avut impresia că am nimerit într-o lume a calculatoriştilor: angajaţii stăteau cuminţi pe scaune şi se uitau atent în monitoare. Pe ecrane, hărţi peste hărţi, dar şi curenţi de aer în continuă mişcare, fronturi atmosferice, date privind temperaturile din România şi alte ţări europene. „Noi visăm şi noaptea fiecare buton unde se află, pentru că orice greşeală, cât de mică, la noi contează. Când ni se opreşte curentul, deja intrăm în panică. Toată aparatura se poate da peste cap şi atunci ce facem?“, ne spune Tatiana Bocescu, meteorolog.

Oamenii de la meteo ne povestesc că primesc telegrame codate, pe care trebuie să le descifreze singuri. Ei sunt cei care emit şi avertizările pentru populaţie, dar şi pentru autorităţi, şi anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, în caz de posibile dezastre.

Află din „Adevărul de Seară“, de astăzi despre oamenii care păzesc vremea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite