Craiova: Surorile Buză, mai tari decât fraţii Costea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Buză (în galben) este golghetera ţării cu 17 reuşite
Claudia Buză (în galben) este golghetera ţării cu 17 reuşite

Dacă Universitatea Craiova se chinuie în campionat, echipa feminină din Bănie este lideră în Liga I şi va termina turul pe primul loc. Vedetele formaţiei Sporting Craiova sunt Claudia şi Diana Buză, două surori gemene de 20 de ani care au marcat până acum 25 din cele 50 de goluri ale echipei.

Fraţii Florin şi Mihai Costea au o concurenţă serioasă în fotbalul oltean. Cei doi au marcat în acest sezon 19 goluri pentru Ştiinţa (12 în campionat şi şapte în Cupă), însă nu sunt cei mai buni marcatori din Bănie. Claudia şi Diana Buză, componentele echipei feminine de primă ligă Sporting Craiova, joacă pe acelaşi post cu cei doi, dar cu rezultate mult mai bune.

La un an de la înfiinţare, echipa este lideră în campionat, cu 28 de puncte după zece etape, golaveraj 50-3, şi va termina turul din postura de campioană. Din cele 50 de goluri ale oltencelor, jumătate au fost marcate de cele două surori gemene. Claudia este mijlocaş stânga golgheteră a Ligii I feminine, cu 17 reuşite, în timp ce Diana joacă în banda dreaptă şi a punctat de opt ori, ultima dată în partida din weekend cu campioana en-titre Clujana Cluj-Napoca, scor 2-2.

„Fraţii Costea sunt nişte ratangii“

Deşi joacă la Craiova, Claudia şi Diana Buză sunt fane ale formaţiei FC Timişoara, iar preferaţii lor sunt cei doi gemeni armeni ai grupării din Banat, Artiom şi Arman Karamyan. „Nu ne place de fraţii Costea, sunt nişte ratangii. Şi noi mai ratăm, dar parcă nu ca ei“, susţine golghetera Claudia Buză, care crede că Mihai Costea este mai bun decât fratele său Florin Costea. „Noi suntem din Timişoara şi ţinem cu Poli, iar cel mai mult ne place de fraţii Karamyan“, completează Diana (foto).

Diana Buză


Cele două au sosit în vară la echipa din Bănie după ce au jucat cinci ani la Timişoara şi au fost colege la lotul naţional de junioare, Claudia fiind convocată şi la senioare. Pentru ele sportul reprezintă un mod de viaţă, în afară de fotbal mai practicând, în copilărie, gimnastică, judo şi tenis. „Fotbalul este însă marea noastră pasiune“, susţin fetele. Despre Claudia, oamenii de fotbal spun că loveşte mingea cu stângul mai bine decât mulţi jucători din Liga I.

Surorile Buză sunt motorul echipei. Au tehnică, viteză şi fac cel mai bine faza ofensivă venind din linia a doua. De asta şi marchează aşa de multe goluri“, le-a caracterizat Sorin Pătraşcu, antrenorul echipei Sporting Craiova.

Ascultă în vestiare melodia Ligi Campionilor

Dacă va câştiga campionatul, Sporting va evolua în preliminariile Ligii Campionilor. Antrenorul Pătraşcu are pe telefon melodia Champions League şi o ascultă de fiecare dată cu fetele în vestiar. „Obiectivul nostru este să luăm campionatul. Ar fi ceva extraordinar pentru o echipă înfiinţată abia anul trecut. Şi apoi să trecem măcar de un tur preliminar“, spune Sorin Pătraşcu.

Surorile Buză, la antrenament

Bugetul se face cu săru’mâna

Fetele de la Sporting Craiova se antrenează pe câţiva metri pătraţi în spatele gazonului stadionului Tineretului, aflat şi el în paragină. „Nu avem un buget anume. Pentru a supravieţui avem nevoie cam de 5.000 de lei pe lună, bani pe care îi strângem cu săru’mâna de unde putem, de la diverşi oameni de bine. Unii dau 50 de lei, alţii 500, fiecare când poate. Şi cu toate astea suntem campioanele de toamnă ale României“, adaugă Pătraşcu, care are în lot jucătoare cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite